iPhone 8 ще бъде най-важният модел за Apple в последните

...
iPhone 8 ще бъде най-важният модел за Apple в последните
Коментари Харесай

В Apple цари паника заради новия iPhone

iPhone 8 ще бъде най-важният модел за Apple в последните години. Телефонът ще предложи огромна смяна в дизайна и най-високата цена в историята. Месеци преди формалното му показване проблемите пред колоса от Купертино порастват лавинообразно и в централата царува суматоха, написа Forbes.

Преди дни източник, осведомен със обстановката, разкри, че Apple към момента има проблеми с безжичното зареждане на смарт телефона. Най-вероятно става въпрос за софтуера, защото съгласно Джон Грубер функционалността няма да бъде дейна при представянето на устройството, а ще бъде включена по-късно посредством софтуерно обновяване. Подобна бе обстановката и с Portrait mode, показан в iPhone 7.

Но това е единствено началото, написа Forbes. Тема на мнения в последните седмици е и датчикът за пръстови отпечатъци. Първоначалната концепция на Apple бе той да бъде вграден под екрана. Компанията обаче може и да не се оправи в точния момент. Останалите разновидности бяха Touch ID да бъде на гърба, само че почитателите на компанията отхвърлиха този неприветлив вид. Третият е той да бъде вграден в бутона за включване и изключване - ход, който Sony направи преди години. От досегашната информация се вижда, че Apple от дълго време е планувала такава опция, като при новия iPhone бутонът ще бъде много по-дълъг, в сравнение с в предходните модели.

Сред другите проблеми, с които Apple би трябвало да се оправи, е дефицитът на OLED екрани и новите предни камери с 3D датчици, които ще могат да отключват телефона посредством различаване на лицето на притежателя.

При предните камери казусът още веднъж е в софтуера, твърди Грубер.

И до момента в който с Portrait Mode Apple си разреши да забави функционалността, неналичието на две от главните нововъведения в новия модел, чиято цена ще бъде към 1 000 $, би се оказал много противен за компанията.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР