Ипанският министър на външните работи Хосе Мануел Албарес пристигна в

...
Ипанският министър на външните работи Хосе Мануел Албарес пристигна в
Коментари Харесай

Испания обеща да подпомогне възстановяването на Украйна

Ипанският министър на външните работи Хосе Мануел Албарес дойде в Киев и даде обещание, че Испания ще помогне за възобновяване на Украйна.

" Потресен съм от разрушенията, които видяхме през днешния ден в Киев и в град Макаров ", написа Албарес в Туитър.

" Испания ще способства за възобновяване на инфраструктурата, културата и наследството на Украйна ", добави той.

От името на Испания той съобщи 30 коли за спешна помощ, оборудвани за незабавна помощ на бременни дами, заяви Анадолската организация.

Той ще се срещне и с украинския си сътрудник Дмитрий Кулеба и с министър-председателя Денис Шмихал.

По време на това посещаване Санчес даде обещание, че Испания ще изпрати в Украйна експерт, които да проверяват възможни военни закононарушения и закононарушения против човечеството.

" Сред сътрудниците има правосъдни специалисти, които ще изследват трупове и са подготвени да основават 3D модели на бомбардирани обекти. Те също по този начин ще изследват употребяваните материали, оръжия и взривни устройства и ще събират информация за лица или групи, виновни за тежки закононарушения ", обявиха от испанското министерство на вътрешните работи.

В края на октомври украинският министър на защитата сподели на испанския си сътрудник, че Испания е " първата страна, която се отзова " на апелите на Киев за зенитни установки и електрически генератори.

Испания се съгласи да изпрати на страната зенитно-ракетни комплекси " Aspide " и " Hawk ". Десетки украински бойци също по този начин минават образование за потребление на новите видове системи за противовъздушна защита в испанска военна база в Сарагоса.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР