IOTA Foundation, организацията зад IoT блокчeйн мрежата на основата на

...
IOTA Foundation, организацията зад IoT блокчeйн мрежата на основата на
Коментари Харесай

IOTA и IAMPASS разкриха общо решение за биометрично разпознаване

IOTA Foundation, организацията зад IoT блокчeйн мрежата на основата на Tangle разкри, че ще си партнира с IAMPASS, друга новаторска организация, целяща да промени вечно метода, по който се авторизираме и потвърждаваме самоличността си.

Двете компании са сключили съглашение по силата, на което ще бъде построен артикул, който ще чете биометрични данни от човешката длан и ще ги съхранява в Tangle, основаното от IOTA блокчейн решение, което се отличава от сходните му артикули със своята експедитивност, успеваемост и допустима цена, оповестява Cryptodisrupt.

IAMPASS ще употребява биометрична технология, с цел да сканира вените от вътрешната част на дланта и ще основава персонализирана еднаквост на основата на прочетените данни. Очаква се приложението на направеното от двете компании решение да се употребява тук-там, където се изисква оптимално равнище на сигурност, като летища или дейта центрове. Заедно с това, готовото решение и ще е опция на в този момент съществуващите способи за запазване на персоналната информация и активи, както и кражбата на идентичност с обезпечен биометричен контролер. Вместо да разчитат на периферия да опазва данните им (като банки, кредитни организации, държавно управление и т.н.), потребителите ще имат цялостен надзор над информацията си чрез тази нова система, като верифицирането на същинската идентичност ще бъде в случай че не невероятно, то извънредно мъчно за операция.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР