Io.net, децентрализирана мрежа за физическа инфраструктура (DePIN), наскоро се сблъска

...
Io.net, децентрализирана мрежа за физическа инфраструктура (DePIN), наскоро се сблъска
Коментари Харесай

Децентрализираната мрежа Io.net е изправена пред пробив в сигурността

Io.net, децентрализирана мрежа за физическа инфраструктура (DePIN), неотдавна се сблъска с пробив в киберсигурността, когато хакери се възползваха от уязвимости в системата, което докара до неупълномощени промени в метаданните в GPU мрежата.

Husky.io, основният чиновник по сигурността на Io.net, реагира бързо с коригиращи дейности и усъвършенствания на сигурността, с цел да отбрани мрежата. Въпреки пробива, действителният хардуер на графичните процесори остава предпазен заради постоянни пластове на позволения.

Пробивът беше открит по време на повишаване на интервенциите за запис към интерфейса за приложно програмиране на GPU метаданни (API), което наложи незабавни ограничения за сигурността. Те включват внедряване на инспекции на SQL инжекции за API-та, възстановяване на опциите за вписване и внедряване на характерно за потребителя решение за засвидетелствуване, употребяващо Auth0 с OKTA.

Пробивът произтича от уязвимости, въведени при внедряването на механизъм за доказателство за работа за разкриване на подправени графични процесори, с нападателни актуализации за сигурност преди случая, които провокират ескалация в методите на офанзива.

Въпреки неуспеха, Io.net остава зает с провеждането на задълбочени прегледи и проби за навлизане на обществени крайни точки, с цел да подсигурява целостта на мрежата. Освен това, в ход са проекти за консолидиране на хардуер със силициев чип на Apple за възстановяване на услугите за изкуствен интелект и машинно образование.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР