Иняки Урдангарин Иняки Урдангарин, зет на испанския крал Филипе, се

...
Иняки Урдангарин Иняки Урдангарин, зет на испанския крал Филипе, се
Коментари Харесай

Зетят на испанския крал се яви в затвора за излежаване на присъда за корупция


Иняки Урдангарин

Иняки Урдангарин, шурей на испанския крал Филипе, се яви в пандиза за излежаване на съвсем шестгодишна ефикасна присъда, наложена му за данъчни измами и корист с държавни средства.

Съпругът на инфантата Кристина се е явил в понеделник 8 ч. в пандиза в Бриева, на 108 км. северно от Мадрид, в провинция Авила на самостоятелната област Кастилия и Леон, посочи представител на затворническата администрация. Два часа по-късно изтичаше срокът, възложен му от управляващите за непринудено явяване в пандиза.

По информация на испански медии, Иняки Урдангарин е прекарал последните дни със брачната половинка си и четирите им деца в Швейцария.

От съображения за сигурност кралският шурей ще бъде настанен в обособена секция на затворническата постройка. Два пъти седмично ще му е позволено да приема гости, а първият му отпуск е вероятен най-рано през декември 2019 година

На 12 юни Върховният съд на Испания го осъди дефинитивно по дело за финансови измами, откакто Урдангарин апелира присъдата на по-долна правосъдна инстанция в Палма. Съпругът на инфантата Кристина е наказан за " корист със средства, длъжностни закононарушения, измами, две данъчни закононарушения и корист с въздействие ". Урдангарин имаше пет дни да се яви непринудено в което и да е място за отнемане от независимост в кралството, където да излежи присъдата си, която е пет години и 10 месеца.

Обвинението искаше Урдангарин да бъде дейно наказан на 19 години затвор.

Съдът откри, че посредством своя компания той е усвоил възнаграждения за събития, които не са се провели.

50-годишният Иняки Урдангарин, херцог на Палма и брачен партньор на сестрата на испанския крал, е управлявал организацията Nóos, измежду чийто функционалности е било и подпомагане за развиването на спорта в Испания. В предишното професионален хандбалист, Урдангарин е взел участие 170 пъти на интернационалните надпревари в състава на националния тим на страната си.

Разследването против Урдангарин и принцеса Кристина стартира през 2008 година През февруари 2017 година съдът сне обвиняванията против Кристина за съучастничество в корупционните дейности на брачна половинка ѝ. Съгласно присъдата обаче, тя трябваше да заплати санкция от 265 хиляди евро за това, че се е възползвала от парите, откраднати от брачна половинка ѝ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР