Иняки Урдангарин (50 г.) - съпругът на испанската принцеса Кристина,

...
Иняки Урдангарин (50 г.) - съпругът на испанската принцеса Кристина,
Коментари Харесай

Зетят на испанския крал влезе в затвора

Иняки Урдангарин (50 г.) - брачният партньор на испанската принцеса Кристина, влезе в пандиза в Бриева, на стотина километра северно от Мадрид към 8 часа локално време, заяви представител на обекта за изтърпяване на санкции.

Бившият хандбалист, който е взел участие в олимпиада, получи 5 години и 10 месеца затвор от Върховния съд на Испания, който го призна за отговорен в машинация и укриване на налози, както и в други закононарушения.

Съдът оправда Урдангарин по обвиняването в подправяне на документи и понижи произнесената през февруари 2017 година присъда на предходна инстанция, която бе 6 години и 3 месеца.

Върховният съд удостовери и решението, съгласно което принцеса Кристина (52 г.) се е облагодетелствала от закононарушенията на брачна половинка си и подреди тя да заплати 136 950 евро, като понижи санкцията на предходната инстанция, която бе 265 000 евро.

Урдангарин бе приет за отговорен, че отклонил милиони евро сред 2004-а и 2006 година от фондацията, която ръководеше на остров Майорка.

Скандалът избухна през 2010 година, като способства за абдикацията на бащата на Фелипе крал Хуан Карлос.

Източник: БНР
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР