investor.bgЦените на петрола поевтиняват сериозно по време на нощната търговия

...
investor.bgЦените на петрола поевтиняват сериозно по време на нощната търговия
Коментари Харесай

Цената на петрола се срива с около 9%

investor.bg

Цените на петрола поевтиняват съществено по време на нощната търговия в неделя, откакто ОПЕК+ разгласи, че анулира срещата си, в началото планувана за понеделник, предизвиквайки опасения на тържищата, че съкращаването на производството може да срещне трудности.

Цената на американския недопечен нефт WTI спадна с 9,2 на 100 до 25,72 $ за барел, до момента в който интернационалният бенчмарк Брент повтиня с 8,7 на 100 до 31,15 $ за барел.

 

Саудитска Арабия, Русия и други огромни производители на нефт бързат да провеждат преговори  за подписване на договорка, с цел да преодолеят историческия срив в цените, докато  дипломатите се пробват да принудят Съединени американски щати да се причислят към обединението.

„ Президентът Путин и като цяло съветската страна имат предпочитание да стартират градивни договаряния, което е единственият метод за стабилизиране на интернационалния енергиен пазар “, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков в авансово записано изявление, излъчено по държавната телевизия в неделя. Провалът ще значи срив в цените, разяснява той.

Преговорите към момента са изправени пред обилни трудности: среща на производители от ОПЕК + бе отложена  от понеделник и към този момент е планувана за четвъртък, до момента в който договарящите работят против часовника. Целта, разкрита за първи път от президента Доналд Тръмп, е да свие производството на нефт с към 10% - най-голямото до момента координирано понижение.

Петролът се обезцени с 50% през тази година, защото икономическите резултати от пандемията изтриха към една трета от световното търсене. Сривът на цените е толкоз трагичен, че заплашва бюджетите и политическата непоклатимост на подвластните от петрола страни, съществуването на американски производители на шистов нефт и работните места в промишленост, която така и така към този момент е в ужас. Дори Международната организация по енергетика, която съставлява народи, които употребяват петрол, приканва за деяние.

Саудитска Арабия и Русия споделят, че желаят Съединени американски щати, които се трансфораха в най-големия международен производител с помощта на шистовата гражданска война, да се причисли към съкращенията на рандеман. Но Тръмп откри единствено враждебни думи за ОПЕК в събота и заплаши с мита върху задграничния нефт.

„ Ако американците не вземат присъединяване, казусът, който съществуваше до момента за руснаците и саудитците, ще остане - те понижават продукцията, до момента в който Съединени американски щати я ускоряват и това прави невероятно всичко “, сподели Фьодор Лукянов, началник на Съвета по външна и отбранителна политика - изследователска група, която поучава Кремъл.

Петролът се възвърне от дъното от 20 $ за барел тази седмица и Брент приключи петъчната сесия на равнище от 34,11 $ в петък. Това обаче още е надалеч от цената от 66 $ за барел в края на 2019 година

В четвъртък цените записаха най-големия си еднодневен напредък, откакто Тръмп съобщи, че чака Русия и Саудитска Арабия да разгласят огромно намаляване на добива. Съединени американски щати не са страна в ОПЕК+ и концепцията Вашингтон да понижи добива отдавна е считана за невъзможна, не на последно място и поради американските антитръстови закони.

Но сривът на цената на петрола накара регулатори в Тексас, който е центърът на петролното произвеждане в Съединени американски щати, да обмислят контролиране на производството за първи път от близо 50 години.

Но американският министър на енергетиката Дан Брейет не е загатнал в диалог с водачи на петролната промишленост в петък опцията за редуциране на добива на Съединени американски щати, разкри източник, който е участвал на диалога.

В петък Международната организация за сила (МАЕ) предизвести, че стесняване с 10 млн. барела на ден няма да е задоволително за компенсиране на големия спад на търсенето. Дори с такова редуциране наличностите ще набъбнат с 15 млн. барела на ден през второто тримесечие.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР