investor.bgКонсерваторите печелят категорично мнозинство след парламентарните избори във Великобритания, показва

...
investor.bgКонсерваторите печелят категорично мнозинство след парламентарните избори във Великобритания, показва
Коментари Харесай

Борис Джонсън печели категорична победа на изборите във Великобритания

investor.bg

Консерваторите печелят изрично болшинство след парламентарните избори във Англия, демонстрира първият екзит пол за BBC, ITV и Sky News.

Според предварителните данни торите взимат 368 места в Народното събрание от общо 650 – с 50 повече от вота през 2017 година Това е болшинство от 86 места, оповестява Военновъздушни сили.

Лейбъристите получават 191 места, а Либералните демократи 13. Партията на Brexit не взима нито едно място, а Шотландската национална партия 55. В Народното събрание влизат още Партията на зелените с едно място и Уелската партия с три.

Първите публични резултати се чакат до два часа, а окончателните данни ще станат известни в петък по обяд.

Екзит полът е сбъднат от организация Ipsos Mori и обгръща 144  секции с взели участие общо 22 790 гласоподаватели.

Категоричното болшинство на премиера Борис Джонсънще затвърди властта му и ще му разреши да работи свободно по проекта си за излизането на Англия от Европейския съюз. „ Това явно е идеалният сюжет за Джонсън “, показва Тим Бейл, професор по политология към университета „ Кралица Мери “ в Лондон пред Bloomberg.

За водача на опозицията Джереми Корбин обаче тези данни са противен процес на събитията. Той заложи триумфа си на коренен проект да увеличение на налозите за богатите и национализации в редица промишлености. Ако резултатите се потвърдят, той ще би трябвало да се изправи пред възходящ напън да подаде оставка.

За Джонсън днешната победа е венецът на неговия поход към властта. След като оглави акцията в поддръжка на Brexit преди три години, той остана очевидец на борбата на своята предшественичка Тереза Мей, която на няколко пъти не можа да прокара договорката си с Европейски Съюз в английския парламент и след това бе принудена да подаде оставка.

След идването си на власт през лятото и продължителни договаряния Джонъсн в последна сметка съумя да контракти промени в съглашението за Brexit, само че по този начин и не съумя да убеди Народното събрание да форсира превръщането им в закон. Това бе задоволително да го накара да свика предварителни избори с вярата гласоподавателите да му подсигуряват доверие и да му оказват помощ да завоюва нужното парламентарно болшинство.

Днешният избор е трети в границите на по-малко от пет години и първият през декември от близо 100 години.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР