investor.bg500-те най-богати хора в света, включени в Индекса на милиардерите

...
investor.bg500-те най-богати хора в света, включени в Индекса на милиардерите
Коментари Харесай

Най-богатите хора в света са станали с 1,2 трлн. долара по-богати през 2019 г.

investor.bg

500-те най-богати хора в света, включени в Индекса на милиардерите на Bloomberg, са прибавили 1,2 трлн. $ към благосъстоянието си, като общото им положение е повишено с 25% и е достигнало 5,9 трлн. $, предава Bloomberg.

Данните евентуално ще разпалят още повече към този момент разгорещения спор за разширението на неравенството в благосъстоянието и приходите. В Съединени американски щати най-богатите 0,1% управляват максимален дял от пая от 1929 година насам, което накара някои политици да призоват за коренно преструктуриране на стопанската система.

„ Притежаването на благосъстоянието от малцинството е за сметка на човешки животи “, написа в Twitter конгресменът от Демократическата партия Александрия Окасио-Кортес на 12 декември, при започване на изборите във Англия.

Но провалянето на водача на социалистическата съпротива във Англия Джереми Корбин, чиято предизборна акция включваше офанзиви против милиардери и апели за „ пренаписване на разпоредбите на нашата стопанска система “, даде нов подтик на най-богатите хора.

Френският предприемач Бернар Арно е нараснал най-вече положението си през 2019 година с 36,5 милиарда $. Той се изкачи до третото място в показателя на Bloomberg и се трансформира в един от тримата души в света с чисто положение от минимум 100 милиарда $.

Само 52 души в класацията са записали спад на благосъстоянието си през годината. Джеф Безос е изгубил близо 9 милиарда $, само че понижението се дължи на развода със брачната половинка му Маккензи Безос. Въпреки това ръководителят на Amazon.com завършва годината като най-богатия човек в света, откакто книжата на компанията нарастнаха в четвъртък. Тя разгласи рекорден празничен сезон с милиарди доставени артикули и продадени десетки милиони устройства на Amazon като Echo Dot.

 

Цялата обява ТУК

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР