Инвестицията във фотоволтаична централа в последно време става популярна алтернатива

...
Инвестицията във фотоволтаична централа в последно време става популярна алтернатива
Коментари Харесай

ЧСИ продава малка електроцентрала: Колко струва работещ бизнес с фотоволтаици?

Инвестицията във фотоволтаична централа напоследък става известна опция за обезпечаване на по-висока рентабилност и се обрисува като бизнесът на бъдещето. В онлайн пространството можем да се натъкнем на редица благоприятни условия за закупуване на функциониращи фотоволтаични паркове и имоти с разрешителни за построяването на такива. 

ЧСИ продава дребна електроцентрала

Малка електроцентрала с фотоволтаични модули е пусната за обществена обмен. Това е видно от  на частния правосъден реализатор Лучия Тасева в регистъра на обществените продажби, съгласно което началната цена, от която ще стартира търга за това имущество е 99 001 лв..

Фотоволтаичнaта електроцентрала в село Опанец, община Добричка е благосъстоятелност на Едноличен търговец " СИМЕТ - СВЕТОЗАР ТОШЕВ " и върху правото на градежа й има вписани в Службата по вписванията три възбрани.

От обявлението на ЧСИ излиза наяве, че мощността на електроцентралата е 66,24 kWp и се продава дружно с прилежащите й съоръжение и поземлен парцел.
 Снимка 621834
Източник:

Соларен парк през имотна организация

Натъкваме се на друга  за продажба на слънчев бизнес. Имотната организация Bulgarian Properties посредничи за продажбата на фотоволтаична централа, която работи от април 2012 г. Дружеството, притежател на слънчевия парк има действителен заем в размер на 1.2 млн. евро към Българска комерсиална банка.

Инсталацията е ситуирана в равнинен регион в централна северна България, на към 1 км от Велико Търново.

Теренът е с обща повърхност от 50 000 кв.м., преотреден и с Подробен устройствен план за фотоволтаичен парк. Панелите са ситуирани на 22 000 кв.м. с обща мощ 1.184 MW. Централата е обвързвана към електропровод напрегнато 20 kV посредством под земята кабел.
 Снимка 621831
Източник:

" Предимството на тази инвестиция е, че тя към този момент работи сполучливо близо 6 години, а дълготрайната възвращаемост се подсигурява от подписан 20-годишен контракт с електроразпределителното сдружение с цена на изкупуване на създадената ел. сила от 485.60 лева за 1 MW (без ДДС) ", означават от имотната организация. Средният годишен рандеман на електрическа енергия е към 1650 MW, а средногодишната облага, след приспадане на разноски, налози и такси е в рамер на към 320 000 евро.
 Соларен експерт - специалността, която се придобива за месец и може да носи 3000 лв. месечен приход
Новата специалност, която се учи за месец и може да носи 3000 лв. месечен приход

До 2023 година в Европейски Съюз ще има апетит за над 1 милион експерти във фотоволтаичната промишленост

Други предложения

съставлява профилирана платформа, където интересуващите се от вложения във ВЕИ могат елементарно и бързо да открият и сравнят голям брой имоти за потребностите на създаване на слънчеви и вятърни паркове или да открият функциониращи към този момент планове оповестени за продажба.

В тази платформа попадаме на оферта за продажба на вятърен парк на стойност 250 000 лв.. Става въпрос за настоящ ветропарк в Община Айтос с повърхност 12 000 кв.м. 

Множество са и офертите за сходни бизнес парцели в уеб страниците за дребни разгласи. 

В alo.bg, да вземем за пример се продава се парцел с повърхност 1400 кв.м с издадена виза за планиране и мнение от ЕВН за ФЕЦ 100 kW на цена 10 555 евро. Друго предложение в същия уебсайт е за построени 4 фотоволтаични ФЕЦ и прилежащата към тях земя, които се намират в област Плевен. Три от тях работят от 2 месеца на свободен пазар към Електрохолд България.
 Снимка 621832
Източник:

Работеща фотоволтаична централа се продава за 87 900 лева в платформата olx. Инсталацията е с мощ 29,92 kWp и се намира в с. Кайнарджа, обл. Силистра. Въведена е употреба през декември 2021 година и е на свободен пазар от октомври 2022 година (борса -9% за брокеридж).

Една от най-скъпите разгласи е за имот със заменено предопределение и влезнал в действие Подробен устройствен план с прелиминарен контракт с Електроразпределение Север за фотоволтаична централа с можност 750 kWh. Имотът се намира в град Игнатиево, Област Варна и коства близо 550 000 лв..9

Проверката ни сподели, че в интернет има десетки оферти, свързани с фотоволтаичните системи - от планове, през създаване, до УПИ с необходините разрешителни и работещи фотоволтаични паркове. 
 Фирмите и семействата могат да аплайват за дотация за фотоволтаична апаратура
Фирмите и семействата могат да аплайват за дотация за фотоволтаична апаратура

Експерт от " ПроКредит Банк " дава уточнения за потребителите
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР