Инвестицията в човешкия капитал - това е основният фактор, който

...
Инвестицията в човешкия капитал - това е основният фактор, който
Коментари Харесай

Световната банка: Инвестирайте в хората

Инвестицията в човешкия капитал - това е главният фактор, който ще дефинира бъдещето на страните по света. Това съобщи президентът на Световната банка Джим Йон Ким, който изнесе тирада в границите на 6-та Световна държавна среща на върха в Дубай, отдадена на въпросите за ефикасното държавно ръководство и внедряването на актуалните технологии в разнообразни аспекти от живота.

По думите на Джим Йон Ким всички страни по света ще би трябвало да са подготвени за същинска конкуренция в стопанската система на бъдещето.

До 2050 година близо 150 млн. души ще изоставен пазара на труда, а други 450 млн. ще влязат в него. Това значи, че ще се породи дефицит от близо 300 млн. работни места, които ще би трябвало да бъдат създадениУ, предизвести Джим Йонг Ким. Той посочи още, че най-вероятно развиването на нововъведенията ще сътвори доста нови и разнообразни специалности от тези, които познаваме в този момент. Затова и в бъдеще Динвестицията в просветителната системаУ би трябвало да се трансформира в приоритет на международните държавни управления.

" Понастоящем към 250 милиона деца по света са необразовани и още толкоз нямат приключено учебно обучение ", сигнализира президентът на Световната банка и прикани за смяна.

Той продължи, че при подготовката на студентите най-важната задача ще бъде Дда се уверим, че ще им бъде дадена опцията да се научат по какъв начин да позволяват проблеми, по какъв начин да развиват аналитичното си мислене и по какъв начин да употребяват уменията си по този начин, че да допринесат за стопанската система на бъдещето.

" Много страни, които реализираха огромен прогрес, започнаха да влагат в своите жители от най-ранната им възраст. Инвестициите в човешкия капитал - това е извънредно значим развой и точно той ще дефинира бъдещето на света ", съобщи още ръководителят на организацията.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР