Инвестицията ще включва инсталиране на усъвършенствана полупроводникова техника с изкуствен

...
Инвестицията ще включва инсталиране на усъвършенствана полупроводникова техника с изкуствен
Коментари Харесай

Microsoft налива близо 3 млрд. долара в центрове за данни в Япония

Инвестицията ще включва инсталиране на " усъвършенствана полупроводникова техника с изкуствен интелект " в две от оборудванията на Microsoft в Япония, както и проучвателен уебсайт за роботика и ИИ (AI) в Токио и стратегия, фокусирана върху AI, насочена към преквалификация на 3 милиона служащи за три години.

 

Очаква се решението да бъде оповестено публично по-късно през днешния ден.

Брад Смит също така посочи, че Microsoft ще работи в тясно съдействие с японските управляващи за повишение на своята киберсигурност.

 

" Пейзажът на заканите за киберсигурността стана по-предизвикателен. Виждаме това от Китай и по-специално от Русия, само че също по този начин виждаме възходяща интензивност на рансъмуер (ransomware) по целия свят ", разясни той.

 

Ден по-рано Microsoft разгласи проекти за основаване на нов център за изкуствен интелект в Лондон, фокусиран върху създаването на артикули и проучванията. Отделът ще бъде управителен от Мустафа Сюлейман, роденият в Лондон съосновател на DeepMind на Гугъл, който Microsoft нае предишния месец.

 

Като главен покровител на основателя на ChatGPT - OpenAI, Microsoft е международен водач в бързо разрастващата се технология.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР