Инвестицията на търговската верига в ДКС няма да попречи по

...
Инвестицията на търговската верига в ДКС няма да попречи по
Коментари Харесай

Минко Христов: Инвестицията на търговската верига няма да пречи на спортните прояви в ДКС 


Инвестицията на комерсиалната верига в ДКС няма да попречи по никакъв метод на деянията, които се организират при нас. Това заяви на конференция неговият изпълнителен шеф Минко Христов. Поводът бяха подвеждащи и спорни информации в медиите. С решение на Общински съвет – Варна, от 5.08.2015 година ни бе позволено да обявим конкурс за наемане на неусвоени търговски площи. Търгът бе извоюван от огромна верига, която ще направи инвестиция за ремонт в размер на близо 1 млн. лева Договорът с нея е за 10 години. Месечният наем е в размер на 7 220 лева В магазина ще бъдат открити 30 нови работни места, също така неговите клиенти ще бъдат и наши евентуални посетители, изясни Минко Христов.

За да не се пречи на деянията в Двореца, за комерсиалния обект се построява нов обособен метод от страната на ул. „ Найден Геров “. Ще има и 2 асансьора: товарен и пътнически, и стълбище. Във връзка с това усвоихме част от градинския център. Договорът е доста преференциален за нас, тъй като вложители, които вършат ремонт за тяхна сметка, се намират мъчно, сподели още Христов. Търсим също вложители – спортна и ресторантьорска верига. Целта е да затворим напълно цикъла на обслужване на спортистите, добави шефът на ДКС. Ремонтирахме със лични средства клуб „ Кристал “, предстоят поправки и на още 2 дребни зали. Задачата ни е да подобряваме непрекъснато материалната база. Зала „ Младост “ Б ще се употребява от волейболните клубове. Ще изградим 2 волейболни стадиони, с цел да може 2 тима да упражняват по едно и също време, увери Минко Христов.

Предприемаме дейности за планиране и създаване на под земята паркинг с 800 – 1000 места на територията на ДКС, разгласи също на конференцията Минко Христов. В момента разполагаме единствено със 150 паркоместа и при по едно и също време осъществяване на няколко прояви комплексът се „ запушва “. Проблемът се задълбочи и с разширението на зала „ Конгресна “. Изискванията са да разполагаме най-малко с 800 паркоместа. Това ще реши и въпроса с паркирането на варненци и гостите на града, посещаващи Летния спектакъл, който е единствено на 3 минути път отсам, разясни изпълнителният шеф на ДКС. Първоначалната инвестиция се пресмята на 7 – 10 млн.лв. Тя може да се изплати за 10 – 12 години. За финансиране ще разчитаме на грантови схеми по стратегии „ Хоризонт 2020 “ или „ Джесика “, посочи шефът на ДСК.

Ставри Таргов

chernomore.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР