Инвестиция на IBM в размер на 30 милиона долара за

...
Инвестиция на IBM в размер на 30 милиона долара за
Коментари Харесай

IBM представи инициативата Call for Code за справяне с бедствията чрез облачни технологии, изкуствен интелект и блокчейн

Инвестиция на IBM в размер на 30 милиона $ за 5 години сплотява разработчици в решение на належащи обществени проблеми. Участие в самодейността ще вземат също Върховният комисариат по правата на индивида на Организация на обединените нации, Червеният кръст в партньорство с Linux Foundation и фондацията на Дейвид Кларк – David Clark Cause.

По време на конференцията VivaTech в Париж, IBM и сътрудници показаха световната самодейност Call for Code, най-мащабният и упорит план, сплотяващ стартъпи, академична общественост и бизнес в решение на съществени обществени проблеми: предварителна защита, отговор и възобновяване от естествени бедствия.

В рамките на конференцията в Париж, Джини Ромети, президент и изпълнителен шеф на IBM, се обърна с апел към софтуерната промишленост за основаване на едно по-добро бъдеще. IBM ще предложи свои технологии и инвестиция от 30 милиона $ за 5 години в поддръжка на самодейността Call for Code. Целта на програмата е да сплоти международни водачи в региона на разработките и да се основе на технологии като изкуствен интелект (AI), блокчейн и облачни системи, както и Интернет на нещата (IoT), с цел да се оправи със обществените провокации на следващия ден.

„ В IBM насочваме силата на технологии като AI, блокчейн, IoT и облака, с цел да се оправим с някой от най-сериозните провокации в бизнеса “, показа Боб Лорд, основен шеф цифрови системи в IBM. „ Сега, с Call for Code, призоваваме всички разработчици да се включат в самодейността и да употребяват тези нови технологии в помощ на хората в потребност и на цялото общество. “

Чрез Call for Code, IBM и фондация David Clark ще обединят сили с Върховния комисариат по правата на индивида на Организация на обединените нации и хуманния им метод с фокус върху замесване на засегнатите групи в подготовката за реагиране и възобновяване след бедствия.

„ Технологията може да бъде мощна мощ за реализиране на прогрес в региона на правата на индивида и създаване на равноправни общности. Call for Code е отлична опция за проучване въздействието и ролята, които технологиите могат да окажат за отбрана на човешките права при филантропични рецесии “, сподели Лоран Сувер, началник външни връзки към Върховния комисариат за отбрана на човешките права към Организация на обединените нации.

Call for Code също интегрира метода на Американския Червен кръст по нов метод, с цел да поддържа жертвите при бедствия – изключително скъпо поради обстоятелството, че 2017 година беше една от най-лошите години по брой на пагубни бедствия, измежду които пожари, наводнения, трусове и стихии.

" Възможността за реакция при национални и интернационалните естествени бедствия с огромни мащаби съставлява екипно изпитание и ние се вълнуваме, че имаме късмет да използваме уменията и анализите от софтуерната промишленост за справяне с тези световни провокации ", показа Брад Кейзерман, вицепрезидент на Американския Червен кръст. " Партньорства и технология като тези разрешават по-интелигентна и бърза опция за реакция, които са от решаващо значение за по-ефективното подкрепяне на нуждаещите се ".

Call for Code кани софтуерните разработчици да основат нови приложения, с цел да оказват помощ на общностите и хората да се приготвят по-добре за естествените бедствия. Например, те могат да основат приложение, което употребява информация за времето и информация за веригата за доставки, с цел да сигнализират аптеките да усилят доставките на медикаменти, бутилирана вода и други артикули, въз основа на планувано метеорологично злополучие. Или пък приложение, което предвижда по кое време и къде се чака да бъде най-тежкото злополучие, тъй че задоволителен брой хора от спешните екипи да бъдат изпратени авансово, с цел да подкрепят нуждаещите се.

Инвестицията на IBM в размер на 30 млн. $ за интервал от пет години ще финансира достъпа на разработчици до принадлежности, технологии, безвъзмезден код и образование с специалисти. Екипът победител ще получи финансова премия, само че може би по-значимото заплащане ще бъде достъпът до дълготрайна поддръжка, която ще помогне самата концепция да се трансформира от първообраз в действително приложение. Това включва непрекъсната поддръжка за разработчиците посредством партньорството на IBM с Linux Foundation.

" Печелившите участници се нуждаят от мощна екосистема, която да подсигурява, че те ще процъфтяват и ще продължат да се развиват по целия свят дълго след привършване на надпреварата. Ето тук Linux Foundation с горделивост взима присъединяване, с цел да помогне за основаването на планове с отворен код, предоставяйки инструментите, от които участниците се нуждаят, с цел да ускорят работата. ", споделя Джим Землин, изпълнителен шеф на The Linux Foundation.

В допълнение към тази поддръжка, спечелилите може да се причислят към един от екипите на самодейността Corporate Service Corps (CSC) на IBM, с цел да приложи концепцията си измежду общественост, намираща се в потребност. IBM CSC екипите са мултидисциплинарни специалисти от IBM, които прекарват от четири до шест седмици в незадоволително развити общности по целия свят, с цел да приложат технологии, които да оказват помощ за разрешаване на локалните проблеми и да открият нови благоприятни условия.

Повече за световната самодейност Call for code

IBM е компанията създател на световната самодейност Call for Code, основана от Дейвид Кларк, прочут водач в плановете, свързани с идея. Дейността на Дейвид Кларк включва работа с известни лица и филантропични организации, измежду които - Нелсън Мандела, Мохамед Али, Принс, Организация на обединените нации, Амнести Интернешънъл и Центъра Ане Франк.

" Глобалната самодейност Call for Code е основана, с цел да осъществя цялостният капацитет на софтуерните разработчици, защото те играят решаваща роля в стимулирането на нововъведенията, които могат да спасят живот. Когато тези „ сътрудници на смяната “ са въодушевени да употребяват неповторимите си умения, с цел да оказват помощ на хората в потребност, те просто го вършат. ", сподели Дейвид Кларк, създател на фондацията David Clark Cause. " Няма по-значим сътрудник за тази значима световна самодейност от IBM, и аз се усещам по едно и също време фаворизиран и поласкан, че дадоха отговор на поканата ".

Номинираната за премия „ Грами “ певица и бранител на човешките права, Андра Дей, чийто международен шлагер - " Rise Up " от 2015 година бързо се трансформира в „ гласът на онеправданите “, предвожда коалиция от известни персони в поддръжка на световната самодейност Call for Code.

" Възхищавам се на задачата на Call for Code и по какъв начин тя цели основаването на софтуерни решения, които да оказват помощ на нуждаещите се хора. ", съобщи Дей.

За да увеличи осведомеността и интереса към самодейността, IBM провежда интерактивни просветителни събития, хакатони и поддръжка на общности на разработчици по целия свят в над 50 града, в това число Амстердам, Бенгалуру, Берлин, Делхи, Дубай, Лондон, Ню Йорк, Сан Франциско, Сао Пауло и Тел Авив.

Как да се присъедините към Call for Code

• Софтуерните разработчици могат да се записват през днешния ден на Callforcode.org.

• Проектите могат да бъдат подадени от физически лица - или от екипи до пет индивида сред 18 юни, 2018 година и 31 август, 2018 година

• През септември ще бъдат определени тридесет полуфиналисти. Изтъкнато жури, в това число някои от най-известните софтуерни специалисти в света, ще избере печелившото решение измежду тримата финалисти.

• Победителят ще бъде разгласен през октомври 2018 година по време на концерт, предаван онлайн и по време на събитие за връчване на премията, проведено от фондацията David Clark Cause.

Допълнителни детайлности, цялостен график на персонални и виртуални събития и образования за Call for Code са налични на: http://www.developer.ibm.com/callforcode.

Редактор: Александър Коларов
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР