Инвестиционният фонд Три морета ще придобие значителен дял от БМФ

...
Инвестиционният фонд Три морета ще придобие значителен дял от БМФ
Коментари Харесай

Фондът Три морета купува значителен дял от Порт Бургас на братя Домусчиеви

Инвестиционният фонд " Три морета " ще придобие " забележителен дял " от " БМФ Порт Бургас " ЕАД - оператор на Пристанище Бургас, чийто едноличен притежател на капитала все още са братята Георги и Кирил Домусчиеви през " Адванс Пропъртис ".

Сделката беше оповестена в понеделник по време на срещата на страните от самодейността " Три морета " в Рига, на която участва и президентът Румен Радев.

Той дефинира съглашението като " образец по какъв начин би трябвало да работим за това да използваме всички начинания, с цел да привличаме вложения в България ".

Радев уточни, че Бургас е най-близкото пристанище на страна член от Европейски Съюз до Босфора, а инвестицията на " Три морета` цели да насърчи " по-нататъшната съгласуваност и стопанската система на целия район ".

Параметрите на договорката към момента не са известни - утвърждението ѝ от регулаторите също следва. Според Economic.bg - Домусчиеви ще запазят мажоритарния си дял в " БМФ Порт Бургас ".

На въпроса за цената на придобиването на дяла Радев разяснява, че " вноската на България в капиталовия фонд е 20 млн. евро, а инвестицията е в пъти по-голяма ".

Това е първата директна инвестиция на фонда " Три морета " в България. От основаването му до момента той е купил дялове в няколко стратегически компании от Полша и Прибалтийските републики.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР