Инвестиционният фонд Berkshire Hathaway на милиардера Уорън Бъфет е продължил

...
Инвестиционният фонд Berkshire Hathaway на милиардера Уорън Бъфет е продължил
Коментари Харесай

Фондът на Уорън Бъфет увеличи дела си в Apple, докато този на Джордж Сорос - във Facebook и Twitter



Инвестиционният фонд Berkshire Hathaway на милиардера Уорън Бъфет е траял да купува акции на софтуерни колос Apple Inc. и през второто тримесечие на годината, до момента в който фондът Soros Fund Management на Джорд Сорос е нараснал каузи си във Фейсбук Inc. и в Twitter Inc., като в това време е продал част от акциите си в компанията-майка на Гугъл - Alphabet Inc. и в Аmazon.com Inc.

Това демонстрират последни данни от обновената информация за дялово присъединяване в американски компании на двата огромни капиталова фонда, която беше предоставена във вторник на Комисията за скъпи бумаги и фондови тържища в Съединени американски щати.

Фондът на Уорън Бъфет е нараснал през второто тримесечие каузи си в Apple с 12,4 милиона акции и към края на юни към този момент е имал близо 252 млн. акции на стойност към 46,6 милиарда $. Интересът на Berkshire Hathaway към акциите на производителя на iPhone беше огромен и през първото тримесечие, като към 31-ви март фондът беше вторият по величина акционен в Apple след компанията Vanguard Group, притежавайки 4,96% от акциите на софтуерния колос.

Инвестиционният фонд Soros Fund Management LLC на другия прочут милиардер Джорж Сорос пък е нараснал през интервала април - юни каузи на акциите си в две от най-големите обществени интернет медии Фейсбук Inc. и Twitter Inc., само че в това време е понижил активите си в Amazon.com и в компанията-майка на Гугъл - Alphabet Inc.

Семейният фондов на Сорос също по този начин е вложил в акции на AT&T Inc., Chevron Corp. и T-Mobile US Inc., само че е продал пакети с акции на фирмите Ebay Inc., Nvidia Corp., Snap Inc. и Paypal Holdings Inc.

Soros Fund Management LLC е понижи каузи си и в Netflix Inc., в Citigroup Inc. и в Wells Fargo & Co. за сметка на покупки на акции на Pandora Media Inc. и Salesforce.com Inc.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР