Инвестиционните банки в Лондон се опитват да изкушат повече служители

...
Инвестиционните банки в Лондон се опитват да изкушат повече служители
Коментари Харесай

Шефове в Лондонското сити ухажват служителите си да се върнат в офисите

Инвестиционните банки в Лондон се пробват да изкушат повече чиновници да се върнат на работа в офисите с оферти за безвъзмездна храна, пиво в петък вечер след работа и други привилегии, осведоми Ройтерс. Така работодателите примамват банкерите да се върнат, с цел да предадат уменията си на други, а контролните отдели да могат да наблюдават работата им от близко, отбелязва организацията, представена от Българска телеграфна агенция.
Масовата отдалечена работа се оказа ефикасен формат за редица финансови компании, като усъвършенства връзката и спести на чиновниците дългото напредване до работното място в интервала на карантина. Но има и такива представители на бранша, които държат да съберат още веднъж екипите си след тази непредвидена " офис пауза ". Те акцентират какъв брой е значимо основаването на екип, стимулирането на доверието и предаването на опита посредством потребни препоръки към по-младите сътрудници.
Източници от три банки показаха, че наличието на чиновниците в офисите понижава правните опасности и оказва помощ на мениджърите да оценят по-добре самостоятелната работа на всеки чиновник през последното тримесечие, когато се начисляват бонусите.
Освен изгоди, работата от у дома крие и нови рискове. Британският комитет за използване на стандартите на финансовите пазари (FICC) разгласява тази седмица справочник на най-хубавите практики за отбягване на поведенчески опасности като неточности в търговията, домашно принуждение и корист с опиати или алкохол.
Като част от процеса на връщане по работните места капиталова банка Голдман Сакс (Goldman Sachs) предлага на чиновниците си опцията да се хранят в централата на интернационалния й бизнес в Лондон, където доста малко хранителни магазини в близост са отворени. Около 40 % от 6000-те души, работещи в постройката " Плъмтри корт ", която може да се похвали с детски и медицински център, са се върнали на работа през юни. От тях 10-15 % идват всеки ден на работа, оповестиха двама източници. Персоналът има опцията да релаксира в градината на покрива на постройката или да тренира във фитнес центъра, който отвори порти предходната седмица.
Швейцарската банка Ю Би Ес (UBS) пък предлага на търговците си в Лондон напитки в петък вечер, с цел да повдигне отборния дух по време на последователното връщане в офисите, прибавиха други източници. Това обаче към момента са дребни стъпки и евентуално доста банкери ще работят по пижама още най-малко няколко месеца.
Около 70 000 души от общо 88 000 чиновници по света на Барклис (Barclays`) са работили от у дома по време на пандемията и се чака едвам 700 от тях да се върнат на работните си места във Англия, Индия и Съединени американски щати през юли и август. Останалите ще работят отдалечено най-малко до края на септември, сподели представител на банката.
Главният изпълнителен шеф на Барклис Джес Стейли, който през април съобщи, че препълването на офисите в центъра на града с хиляди души личен състав може да се трансформира в отживялост, тази седмица изненадващо показа пред медии, че желае да види чиновниците си още веднъж дружно.
НатУест груп (NatWest Group), която е отчасти държавна благосъстоятелност, заяви на своите 50 000 чиновници, че по-голямата част от тях могат да работят отдалечено до 2021 година.
Лойдс (Lloyds Banking Group) оповести, че би желала чиновниците й да се завърнат през четвъртото тримесечие, в случай че тогава това бъде безвредно.
Някои банки поставят старания да подсигуряват, че офисите им са по-добре предпазени против пандемията в дълготраен проект. Предвид че хората прекарват до 90 % от времето си на закрито, има незабавна нужда закритите пространства да се препроектират, с цел да се основат продуктивни и безвредни работни места, съобщи Ливиу Тюдър, създател на компанията Дженизис пропърти (Genesis Property), която поучава банки, в това число Сосиете женерал (Societe Generale), по какъв начин да " ваксинират " офисите си.
Офиси, предпазени от пандемия, могат да костват 2% от общата цена за строителството, предвижда Тюдър. Това може да включва създаване на карантинни стаи, стерилизация с UV-светлина, модернизиране на системите за пречистване на въздуха, термални скенери и даже пребоядисване на стените с антимикробна багра.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР