Инвестиционната компания Berkshire Hathaway на Уорън Бъфет често е свързвана

...
Инвестиционната компания Berkshire Hathaway на Уорън Бъфет често е свързвана
Коментари Харесай

Как Уорън Бъфет спечели над 6 млрд. долара за пет месеца?

 Инвестиционната компания Berkshire Hathaway на Уорън Бъфет постоянно е свързвана със обезпечаване, железопътен превоз и огромното си влагане в Apple. Известният вложител обаче тихомълком завоюва милиарди долари от вложенията си в един от нашумелите браншове през днешния ден: електрическите коли.

Бъфет и Berkshire Hathaway са спечелили над 6 милиарда $ единствено през последните пет месеца от растежа в акциите на General Motors и китайската BYD.

От GM оповестиха, че възнамеряват 30 нови електрически модела автомобила до 2025 година, а бързото развиване на BYD затвърди компанията на челно място измежду най-големите производители на електрически коли в света.

Berkshire за първи път влага в GM през 2012 година, а към 30 септември 2020 година разполагаше с 80 млн. акции на стойност 2.4 милиарда $. Оттогава по позицията се регистрира растеж от 125%, което значи, че Berkshire към този момент разполага с дял от 4.3 милиарда $ в компания, в случай че не са купувани и продавани акции от GM в този интервал, написа Business Insider, представен от " Инвестор ".

Екипът на Бъфет е един от ранните вложители в BYD, като закупуват 225 млн. акции на цена от 1 $ всяка. Днес търговията с книжата на компанията на борсата в Хонконг се реализира при към 34 $ за брой, което значи, че вложението на Бъфет към този момент се прави оценка на 7.8 милиарда $.

Към края на септември книжата на BYD се търгуваха под 16 $ за брой, което значи, че Бъфет е спечелил 4.2 милиарда $ до през днешния ден.

Общите облаги от двете вложения се равнява на 6.1 милиарда $, освен това за по-малко от 5 месеца.

Бъфет, както и дясната му ръка Чарли Мънгър, постоянно са упреквани, че са пропуснали да влагат в огромните софтуерни компании и по-специално Amazon и Alphabet.

Все отново рекордните инвестиции в Apple, както и електрическите коли, още един път демонстрират, че Berkshire Hathaway разполага с много добър екип, подбиращ вложенията на компанията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР