Инвестиционната компания AFK Sistema обмисля възможността да закупи руските активи

...
Инвестиционната компания AFK Sistema обмисля възможността да закупи руските активи
Коментари Харесай

Съдбата на руското подразделение на мебелен гигант

Инвестиционната компания AFK Sistema обмисля опцията да закупи съветските активи на шведската IKEA, оповестиха от пресслужбата на компанията. „ AFK Group обмисля опцията за закупуване на съветски активи на IKEA, прави разбор на тези предприятия “, се споделя в отчета.

В края на октомври медии оповестиха, че капиталовата компания AFK Sistema, групата компании PIK и заводът за дървени панели Kronospan претендират за активи на IKEA в Русия. Преди това беше обявено, че заводите на IKEA в Руската федерация обмислят покупка на 6 локални компании.

През март IKEA разгласи, че стопира всички продажби в Русия, а през юни, че не вижда опция за възобновяването им в обозримо бъдеще, по отношение на което ще редуцира съветски личен състав и ще продаде локални заводи. В началото на октомври заместник-началникът на Министерството на индустрията и търговията на Руската федерация Виктор Евтухов заяви, че министерството е провело среща с управлението на IKEA и посочи, че към този момент шведският търговец на дребно продължава да остава в страната в предходния си тип. По-късно обаче – на 9 ноември, по време на съвещание на Държавната дума, той сподели, че в този момент няма метод да се каже дали компанията ще се върне в Русия или не.

IKEA е най-големият търговец на дребно за възстановяване на дома, учреден през 1943 година в Швеция. От 2000 година компанията е отворила 26 магазина в 13 района на Русия (включително хипермаркети в комерсиалния център Mega, ателиета и градски магазини).

AFK Sistema е капиталов холдинг с активи в телекомуникациите, електрониката, електрическата енергия, търговията на дребно, финансите, медицината, фармацевтиката и биотехнологиите. Основен акционер е Владимир Евтушенков, който има 49,2% дял в Sistema. 29,4% от акциите са в свободно обращение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР