Инвестиционната група на чешкия милиардер Петр Келнер - PPF, е

...
Инвестиционната група на чешкия милиардер Петр Келнер - PPF, е
Коментари Харесай

Чешкият милиардер Петр Келнер е останал единствен кандидат за bTV Media Group

Инвестиционната група на чешкия милиардер Петр Келнер - PPF, е останала единствен претендент за придобиването на активите на Broadcaster Central European Media Enterprises (CME), измежду които е и българската "bTV Media Group "

Това се показва в публикация на организация "Ройтерс ", където е конкретизирано, че пазарът чака вести за продажбата на CME от мажоритарния й притежател - американския колос AT&T.

Както "Банкеръ " към този момент писа, на финала на търга за активите на CME съперник на Келнер е била американската компания Discovery. Щатското сдружение обаче очевидно към този момент не интересува от договорката.

Чуждестранни издания разясняват, че договаряния сред PPF и CME се водят от месец март. Също по този начин съглашението за активите на Central European Media Enterprises е трябвало да бъде подписано още през юли или август, само че се е стигнало до закъснение - евентуално заради спор към цената. В рамките на договорката CME се пробва да продаде всичките си активи в района на Централна и Източна Европа.

През юли 2018 година капиталовото сдружение PPF на Петр Келнер закупи "Теленор България ". Тогава PPF заплати на норвежката Telenor общо 2.75 милиарда евро за бизнеса у нас, в Сърбия, Черна гора и в Унгария.

Петр Келнер бе и измежду претендентите в наддаването за активите на "Нова броудкастинг груп ". PPF подписа съглашение с предходния притежател на NOVA телевизия, само че не получи съответното надзорно утвърждение от Комисията за защита на конкуренцията.

В последна сметка "Нова броудкастинг груп " бе добита от братята Кирил и Георги Домусчиеви за сумата от 185 млн. евро.

Очаквайте детайлности
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР