Инвестиционната банка Goldman Sachs се поддаде на натиска от продължаващото

...
Инвестиционната банка Goldman Sachs се поддаде на натиска от продължаващото
Коментари Харесай

Goldman Sachs се отказа от песимистичната си прогноза за S&P 500

Инвестиционната банка Goldman Sachs се поддаде на натиска от продължаващото рали на Уолстрийт и се отхвърли от песимистичната си прогноза за огромни разпродажби на американските тържища, написа Блумбърг.

Анализаторите на Goldman, водени от Дейвид Костин, анулираха прогнозата си, че широкообхватният показател S&P 500 ще падне до равнище от 2 400 пункта, или близо 20% под нивото от 3 044 пункта, при което той приключи търговията в петък. Вместо това те слагат като долна граница 2750 пункта, като в същото време с това споделят, че бенчмаркът може даже да напредне до 3200 пункта.

„ Силното възобновяване сочи, че предходната ни тримесечна прогноза за 2400 пункта най-вероятно няма да бъде осъществена. Паричната и фискалната поддръжка лимитират евентуалният спад до 10% “, разясняват анализаторите.

Те обаче се придържат към прогнозата си, че бенчмакрът ще приключи годината при равнище от 3099 пункта.

По-позитивните прогнози на Goldman идват на фона на утежняване на упованията измежду анализаторите от JPMorgan Chase, които считат, че напрежението сред Китай и Съединени американски щати ще ограничи облагите на фондовите пазари.

S&P 500 е напреднал с 36% от дъното, достигнато на 23 март.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР