Инвестиционен проект, който предвижда в село Къртожабене да се изгради

...
Инвестиционен проект, който предвижда в село Къртожабене да се изгради
Коментари Харесай

В българско село правят дом за италиански пенсионери

Инвестиционен план, който планува в село Къртожабене да се построи Дом за остарели хора за италиански пенсионери, бе показан през днешния ден в Плевен. В основата на начинанието е някогашният профилакториум на тогавашната рафинерия „ Плама “, който към този момент е благосъстоятелност на немската компания EOS. Проектът е създаден с дейното присъединяване на БТПП и компания „ Интрак “ ЕООД. Партньори в реализацията му ще бъдат Медицинският университет в града и общинската администрация.
Профилакториумът е на 10 км от Плевен. Намира се в красива околност от ждрелото на река Чернелка. Построен е 1983 година – пететажна тухлена постройка. Разгънатата застроена повърхност е 7 896 кв. м. Има двор от 16,5 дка със спортни площадки. Имотът е със личен водоизточник и канализация на септични ями. Има още гараж за леки коли и рехабилитационен блок на два етажа – с балнеолечение и помещение за нагревки. До профилакториума се стига по асфалтов път, заяви Владимир Томов, ръководител на Съвета по вложения към БТПП.
„ Хубавото е, че профилакториумът е строен по старите правила, които са съществували до 2011 година и дава отговор на всички условия като величина на стаите, на коридорите и така нататък Близо е до Плевен, където има доста обекти за визити. В града има и Медицински университет, който може да обезпечи нужните фрагменти за подобен Дом. В него учат и над 250 студенти от Италия “, добави Владимир Томов.
Според направените планове нужната инвестиция за придобиване на профилакториума е 1 250 000 евро /158 евро на кв. м/. Примерната спомагателна инвестиция за ремонт и съоръжение до равнище спа хотел с три звезди е 1 400 000 евро . Капацитетът е за 156 посетители. Ще се оферират 18 единични стаи за по 1 000 евро на месец, 60 двойни стаи за по 800 евро на легло и 6 тройни стаи за по 700 евро на легло. Очакваният годишен доход е 1 807 200 евро, а годишната облага – 900 000 евро. Според плановете инвестицията ще се възвърне за 3-4 години.
„ Напоследък в Италия, изключително пенсионерите, стартират да се интересуват от така наречен здравен туризъм . Например, с цел да си излекуваш зъбите в Италия, ще ти трябват 40 000-50 000 евро. А в България това е доста по-евтино. Освен това България и Италия имат доста добра конвенция за отбягване на двойното данъчно облагане. Идвайки да живеят в България, италианските пенсионери могат да си спестят налозите, които заплащат върху пенсиите си в Италия “, разясни още Томов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР