Инвестиционен интерес е заявен и от хонконгски инвестиционен холдинг Китайският

...
Инвестиционен интерес е заявен и от хонконгски инвестиционен холдинг Китайският
Коментари Харесай

Китайският застраховател Anbang може да получи финансиране от Swiss Re

Инвестиционен интерес е деклариран и от хонконгски капиталов холдинг

Китайският осигурител Anbang е обект на договаряния сред публични държавни лица от Китай и швейцарската застрахователно-презастрахователна група Swiss Re. Швейцарците демонстрират интерес към финансиране на Anbang. По-рано подобен капиталов интерес обявиха и от хонконгския капиталов холдинг Temasek.
След като през юни т.г. финансовият регулатор на страната утвърди прекосяването на 98,23% от акциите на застрахователя в Китайския фонд за обезпечаване и по този начин на процедура компанията мина под държавен надзор, в този момент управлението на Anbang е в развой на търсене на в допълнение финансиране за възобновяване платежоспособността на компанията и нейната известност.
В хода на договарянията се преглеждат също благоприятни условия за придобиване от страна на Swiss Re на задграничните активи на Anbang. В задграничните холдинги, част от които е Anbang, влизат застрахователи от Нидерландия, Белгия и Южна Корея.
Засега няма публични мнения от страните по водените диалози.

По-рано бе оповестено, че на база първите три тримесечия Swiss Re чака за 2018 година загуби от $1,4 милиарда в резултат на естествени и техногенни произшествия по света.
Още по тематиката 26 Юни 2018 | Китай завърши прекосяването на Anbang Insurance под държавен контрол
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР