Инвестициите в завод, железопътни релси и други проекти в Китай

...
Инвестициите в завод, железопътни релси и други проекти в Китай
Коментари Харесай

Ръстът на инвестициите в Китай не е бил толкова нисък от 1992

Инвестициите в цех, железопътни релси и други планове в Китай през тази година набъбна с най-бавния си ритъм от повече от четвърт век, наблягайки провокациите пред опитите на държавното управление да предотврати икономическо закъснение, написа The Wall Street Journal.

Инвестициите са се повишили с 5,3 % през интервала януари-август по отношение на година по-рано. Това е най-бавният ритъм от най-малко 1992 година, след като са най-старите данни.

Икономистите чакаха той да доближи най-малко 5,5%, които бяха регистрирани през интервала януари-юли, защото държавното управление окуражаваше вложенията. В същото време вложенията в недвижими парцели и производството остават без смяна, а в инфраструктурата - където Китай се насочва, с цел да поддържа стопанската система - остават слаби.

" Ако вложенията, изключително тези в инфраструктурата, не се възстановят през септември, рискът за икономическия напредък ще бъде доста огромен ", счита Шуан Дин, икономист в Standard Chartered. По думите му, локалните управляващи към този момент би трябвало да са получили спомагателните средства, само че очевидно те към момента стоят в банковите сметки и не са вложени в съответни планове.

Разходите на китайското държавно управление се покачиха с 3,3 % през август по отношение на година по-рано. Инвестициите в инфраструктура са се нараснали с 4,2% през първите осем месеца, до момента в който за интервала януари-юли растежът бе 5,7%. Инвестициите в железопътна инфраструктура понижават с 10,6%.

 Сърбия договаря 1,5 милиарда $ вложения с Китай
Сърбия договаря 1,5 милиарда $ вложения с Китай

Те ще бъдат ориентирани към няколко предпочитани сфери
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР