Инвестициите в развитието на железниците в Сърбия продължават чрез закупуването

...
Инвестициите в развитието на железниците в Сърбия продължават чрез закупуването
Коментари Харесай

Сърбия купува нови хибридни влакове от Швейцария, които ще се движат до България

Инвестициите в развиването на железниците в Сърбия не престават посредством закупуването на нови електрически скоростни влакове от Швейцария. Заедно с тях страната вкарва нови линии и уголемява електрифицираната железопътна мрежа, оповестяват локалните медии. 

" Ще продължим да работим по електрификацията на избрани сектори в Сърбия, като чакаме приемане на нови хибридни влакове от Швейцария с електрическо и батерийно задвижване за тези сектори в Сърбия, които не са електрифицирани, съобщи министърът на строителството, превоза и инфраструктура на Сърбия Томислав Момирович, представен от eKapija.

Той добави, че следва работата по електрификацията на железопътната линия от Ниш до Димитровград в България, по което трасе ще се движат и новите швейцарски влакове. 

" Освен това сме заделили средства за електрификацията на жп линията " Моравски кулоар " от Сталац до Кралево. По този метод цяла Южна Сърбия ще може да употребява тази железница, което доста ще спести пари и време ", добави Момирович.
 Сърбия ще реконструира жп линията Ниш - Северна Македония за високоскорстни влакове, на каква цена
Сърбия ще реконструира жп линията Ниш - Северна Македония за високоскорстни влакове, на каква цена

Ще се употребява финансиране от Европейска инвестиционна банка

По време на работно посещаване в Швейцария Момирович, дружно с шефовете на локалните компании Srbijavoz, Serbian Railways Infrastructure и Srbija Kargo, посетиха швейцарската Swiss Federal Railways (SBB) и организираха среща с нейния изпълнителен шеф Линус Лоузер. На срещата беше разисквано по какъв начин страната да реорганизира железопътния си превоз и да го направии по-ефективен.

Сумата, за която Сърбия ще закупи новите влакове към момента не е ясна. 
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР