Инвестициите в нови мощности за изработване на чиста енергия в

...
Инвестициите в нови мощности за изработване на чиста енергия в
Коментари Харесай

Инвестициите за чиста енергия достигнаха $282 милиарда

Инвестициите в нови мощности за разработване на чиста сила в международен мащаб през предходната година набъбнаха с 1%, достигайки 282 милиарда $. Това демонстрират резултати от взаимно изследване на Програмата на Организация на обединените нации за околната среда (UNEP), Bloomberg New Energy Finance и изследователския център към UNEP - Frankfurt School.

През 2019 година повече вложения са направени във възобновими енергийни източници, в сравнение с в технологии въз основата на изкопаеми горива и атомни технологии. В нови нуклеарни мощности са вложени 15 милиарда $. За въглищни мощности разноските са 37 милиарда $, а за тези, които работят на газ – 47 милиарда $, съобщи " Ройтерс ".

До 2030 година държавни управления и бизнеси по света възнамеряват да вкарат 826 гигавата нови мощности на основата на възобновимите енергийни източници. Това ще коства близо 1 трилион $, като тук не влизат хидроенергийните мощности. Тези вложения обаче няма да са задоволителни за ограничение на повишението на международната температура в границите на 2°C.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР