Инвестициите в машини и съоръжения са с 9% повече за

...
Инвестициите в машини и съоръжения са с 9% повече за
Коментари Харесай

Икономическият министър: Нашата основна работа е да повишаваме доходите

Инвестициите в машини и уреди са с 9% повече за 2017 година От началото на годината имаме реинвестиция - 100 милиона лв., в райони с дисбаланс. Това демонстрира, че задграничните вложители желаят да останат у нас, сподели министърът на стопанската система Емил Караниколов в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия.

Цените ще продължат да порастват, това е международна процедура, няма места, където да понижават. Нашата съществена работа е да покачваме приходите. Това става посредством търсене на вложители, съобщи Караниколов.

Преките задгранични вложения понижават, само че те най-вече бяха в банковия и осигурителен бранш, в този момент се развиват компютърните технологии и автомобилостроене, добави той. Бъдещето обаче е в нововъведенията - услугите и стоките с висока добавена стойност. В последните седмици са открити няколко предприятия за произвеждане у нас, сподели още той. Икономическият министър изясни, че вложенията са в дълготрайни материални активи - в машини и уреди. Инвестиорите идват, с цел да работят и създават.

Национална компания "Индустриални зони " има действително осъществени вложения за 700 милиона лв.. Предоговаряме за още 120 милиона лв., разяснява Караниколов. Според него неналичието на фрагменти у нас се дължи на това, че страната в последните години е оставила науката и образованието. На цялото държавно управление му е приоритет вложение в обучение. За да имаме стопанска система, би трябвало да имаме просвета и обучение, изясни Караниколов.

В учебните заведения би трябвало да се вкарат предмети по предприемачество, открои икономическия министър. Работим в тенденция приходите да порастват по-бързо. 3,5 % е инфлацията, има 11% нарастване на заплатата в частния бизнес, нарастване на пенсията имаше, ще има отново следващата година с 5,7%, изясни още министърът на стопанската система.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР