Инвестициите в индустриални и логистични имоти в Европа са нараснали

...
Инвестициите в индустриални и логистични имоти в Европа са нараснали
Коментари Харесай

Инвестициите в индустриални имоти в Европа са нараснали с 42%

Инвестициите в индустриални и логистични парцели в Европа са нарастнали с 42% през третото тримесечие на тази година и са достигнали 7,2 милиарда евро, сочат данни на консултантската компания CBRE.

Те остават най-добре представящият се бранш в бизнес парцелите на Стария континент. През първото полугодие на тази година вложенията в индустриални и логистични парцели означиха растеж от 16%.

Англия е най-големият пазар и е постигнала покачване на вложенията от 2% до 2,1 милиарда евро. Но най-добре представящите се пазари са Испания и Централна и Източна Европа, където размерите са се утроили. Швеция е отбелязала растеж на вложенията в индустриални и логистични площи със 193%, а Германия – със 108% до 1,6 милиарда евро. Обемите в скандинавските страни също са нарастнали с 47%, сочат данните на CBRE.
Притокът на капитали към европейския промишлен бранш е достигнал 34 милиарда евро в 12-те месеца до септември 2018 година, като е намалял със 17% по отношение на същия интервал на предходната година, само че отбелязва скок от 19%, в случай че се извади рекордната договорка за придобиването на паневропейската логистична компанията Logicor от Китайската капиталова корпорация през второто тримесечие на предходната година.

Обемите от Азия са намалели до 4,4 милиарда евро през обсъждания интервал по отношение на 15 милиарда евро в предходните 12 месеца. Но капиталите от Северна Америка са нарастнали до 6,9 милиарда евро, а при трансграничните европейски размери е маркиран скок от 33% до 5,8 милиарда евро.

Доходността от индустриални и логистични площи в Европа е най-висока във Варшава – 6%, следват Прага и Мадрид със надлежно 5,75% и 5,55%. /investor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР