Инвестициите в индустриални и логистични имоти рязко се пренасочват към

...
Инвестициите в индустриални и логистични имоти рязко се пренасочват към
Коментари Харесай

Континентална Европа - новият притегателен център за инвестиции в индустриални имоти

Инвестициите в индустриални и логистични парцели внезапно се пренасочват към континентална Европа, като досегашният водач в сферата Англия към този момент отстъпва първата позиция на Германия и е доста покрай резултата на третия Франция.  Това демонстрират данните на американската консултантска компания CBRE, която се смята за най-голямата компания в областта на комерсиалните и индустриални парцели.

През първата половина на 2020 година вложенията в логистичния бранш във Англия са възлизат на 2,9 милиарда евро, което е намаляване от 6% на годишна база.

За съпоставяне, във всички останали водещи европейски пазари има забележителен растеж на привлечените вложения за същия интервал от 6 месеца от началото на 2020 година В Германия в индустриални зони през полугодието са били вложени 3,8 милиарда евро (ръст от 43% на година), във Франция 2,8 милиарда евро (ръст от 68%) и в Нидерландия 1,3 милиарда евро (ръст от 53%). Други пазари със забележителна интензивност в бранша са Полша (1,3 милиарда евро инвестиции) и Испания (500 млн. евро).

Анализът демонстрира общо 15,3 милиарда евро вложения в бранша в Европа за първите шест месеца на 2020 година За съпоставяне за цялата предходна 2019 година вложената сума в индустриални площи е 35  милиарда евро. Абсолютният връх от капитали, ориентирани в тази активност обаче е регистриран през 2017 година, когато над сумата е възлизала на 42 милиарда евро.

Към момента най-голяма възвращаемост на тези вложения има в Полша (6%), Италия и Чехия (по 5%).

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР