Инвестициите в индустриална зона Бургас надхвърлят 50 млн. лв., като

...
Инвестициите в индустриална зона Бургас надхвърлят 50 млн. лв., като
Коментари Харесай

В индустриалната зона на Бургас са инвестирани над 50 млн. лв.


Инвестициите в индустриална зона Бургас надвишават 50 млн. лева, като към този момент терените в нея са на 80% заети. Това заяви заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев по време на бизнес конгрес в морския град.

Индустриалната зона в Бургас се ръководи от смесено сдружение сред общината и Национална компания " Индустриални зони ", която е под шапката на икономическото министерство.

Тя се простира на повърхност от 238 дка на брега на морето. Предлаганите имоти за насърчаване на произвеждане и услуги са от 2 до 30 дка.

Според статистиката, която имаме, по Закона за поощряване на вложенията, за последните години в зоната са осъществени или са в развой на реализация 5 плана на обща стойност от близо 140 млн., сподели Манолев. По думите му разкритите работни места са над 400.

Област Бургас е измежду първенците по усвоени европейски средства, сподели зам.-министърът на стопанската система. По думите му цената на изплатените суми на бенефициенти по оперативните стратегии в региона доближава близо 900 млн. лева, или 1434 лева./човек.

" Бизнесът също интензивно търси благоприятни условия за модернизиране на своите индустриални мощности, посредством европейската безплатна помощ, като на територията на региона са подписани контракти за над 24 млн. лева по оперативна стратегия " Иновации и конкурентоспособност ", сподели Манолев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР