Инвестициите в човешкия капитал са това, което ще определя бъдещето

...
Инвестициите в човешкия капитал са това, което ще определя бъдещето
Коментари Харесай

До 2050 г. в света трябва да бъдат създадени допълнително 300 млн. работни места

Инвестициите в човешкия капитал са това, което ще дефинира бъдещето на страните, съобщи през днешния ден президентът на Световната банка (СБ) Джим Йон Ким, представен от ТАСС.

Джим Йон Ким направи тази оценка на провеждащата се в Дубай Шеста международна държавна среща на върха, отдадена на въпросите на ефикасното държавно ръководство и на внедряването на модерни технологии в разнообразни сфери на живота. В влиятелния конгрес вземат участие над 4000 делегати от 140 страни, в това число водачи на интернационалните организации, представители на управлението на водещи научно-технически структури и на софтуерни корпорации от целия свят.

По думите на ръководителя на Световната банка всички страни в света би трябвало да са подготвени да се конкурират в стопанската система на бъдещето.

До 2050 година 150 милиона души ще излязат от пазара на труда, а 450 милиона ще влязат на него. Това значи, че ще има разминаване от 300 милиона работни места, които би трябвало да бъдат основани, акцентира Джим Йон Ким.

Според него специалностите на бъдещето ще бъдат най-различни, а нововъведенията ще вървят напред и по тази причина е значимо да се влага в просветителната система.

Около 250 милиона деца в света сега са необразовани и още близо толкоз остават отвън учебното обучение, напомни той.

По думите му студентите би трябвало да се образоват да вземат решение проблеми, да основават, да могат да мислят аналитично и да имат опция да приложат уменията си.

Много страни, които съумяха да реализират огромни триумфи, започнаха да влагат в жителите си от дребни. Инвестициите в човешки капитал са извънредно значим развой и това ще дефинира бъдещето на страните по света, сподели президентът.

Световната държавна среща на върха е учредена през 2013 година като " внушителен конгрес за разискване на хрумвания и технологии, които трансформират света и образуват бъдещето ", обявиха негови уредници. Той се употребява за " презентация на смели иновационни планове, призвани да извършат пробиви и да трансформират визиите за хоризонтите на вероятното ".

В програмата на настоящия конгрес участват и други тематики, като пътищата за реализиране на благоденствие и правдивост в обществото през 21-и век, отговора на климатичните промени, вероятностите за усвояването от индивида на други планети, ролята на биотехнологиите в медицината в най-близко бъдеще, и други.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР