Инвестициите в британската автомобилна индустрия са намалели наполовина заради несигурността

...
Инвестициите в британската автомобилна индустрия са намалели наполовина заради несигурността
Коментари Харесай

Инвестициите в британската автомобилна индустрия се стопиха заради Brexit

Инвестициите в английската автомобилна промишленост са намалели на половина поради несигурността към Brexit. Това демонстрират данни на Сдружението на производителите и търговците на коли (SMMT) в страната, съобщи Reuters.

Вложенията в нови фабрики, машини, принадлежности и съоръжение, както и в създаването на нови модели коли, са паднали до 347,3 млн. паунда за интервала сред януари и 21 юни 2018 година по отношение на 647,4 млн. паунда през първата половина на 2017 година.

" Сред гилдията нараства разочарованието от бавното движение на водените с Европейски Съюз договаряния. Правителството би трябвало да премисли позицията си за митническия съюз ", означи Майк Хоус, основен изпълнителен шеф на сдружението.

Междувременно кметът на Лондон Садик Хан беше представен да споделя, че всичките цели на премиера Тереза Мей във връзка с процеса на овакантяване на Европейски Съюз са неправилни. Според него английското държавно управление се концентрира единствено върху бъдещата търговия със артикули за сметка на търговията с услуги, което би могло съществено да навреди на стопанската система.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР