Инвестициите са по линия на Оперативна програма „Региони в растеж“

...
Инвестициите са по линия на Оперативна програма „Региони в растеж“
Коментари Харесай

В Габрово и Севлиево бяха открити обекти за над 15 млн. лв.

Инвестициите са по линия на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020

В Габрово и Севлиево през днешния ден бяха открити обекти, финансирани с над 15 млн. лева от ръководената от Министерството на районното развиване и благоустройството Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година В регионалния център приключи осъществяването на плана за възобновяване на градска среда, включващ парк „ Колелото “, Шиваров мост и част от Източната градска улица. В Севлиево с инвестицията по план на общината 23 многофамилни жилищни здания към този момент са актуализирани и са с нараснала енергийна успеваемост.

Едва ли има по-реален образец за положителната работа, положителната съгласуваност и за общите старания сред държавна и локална власт най-много за европейската взаимност от това, което виждаме през днешния ден, сподели в Габрово през днешния ден министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, където дружно с кмета Таня Христова откриха обектите и засадиха дърво. На церемонията участваха още регионалният шеф Невена Петкова, ръководителят на Общинския съвет Лена Георгиева и други. Министърът добави, че паркът и междублоковото пространство са прелестни, като в направеното проличава ръката на положителния собственик и положителните архитекти.



Регионалният министър обърна внимание, че Габрово е първенец освен по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ и подсети, че основите на сполучливата работа са положени от вицепремиера Томислав Дончев като градоначалник и в този момент продължава посредством денонощните старания на сегашния кмет Таня Христова. Убеден съм, че и за в бъдеще Габрово ще е най-хубавият бенефициент на европейски средства в България, тъй като общината се грижи по прелестен метод за положителните условия, които дава на жителите и гостите града, съобщи Николай Нанков. Министърът изрази очакване бързо да започва работата по останалите планове, които следва се извършват в общината и региона и пожела триумф.

По плана за възобновяване на градската среда в Габрово са актуализирани асфалтови и пешеходни настилки, инсталирани са парково съоръжение, в това число стойки за колела, и паркинг детайли, построени са нови детски площадки, система за видеонаблюдение и подпорни стени. Подменено е уличното осветяване и са озеленени прилежащите зелени пространства. Изграден е изсъхнал шадраван, а в тунела на Източната градска улица е сменена асфалтовата настилка и е инсталирано осветяване.

Общо 318 фамилии в Севлиево живеят в обновените здания с нараснала енергийна успеваемост. Заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Деница Николова, която дружно с кмета на града доктор Иван Иванов взе участие в церемонията за сполучливото довеждане докрай на плана, уточни, че за първи път се откриват по едно и също време толкоз доста актуализирани по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ здания.

Тази стратегия е с главен фокус върху хората, тя е извънредно значима, тъй като тези планове до понижаване на разноските за сила, усъвършенстват качеството на живот и околната среда от спестените нездравословни излъчвания. 23-те многофамилни здания ще пестят по 3 млн. киловатчаса сила, а обновените домове ви карат да се чувствате по-добре в средата, способстват и за понижаване на разноските за ремонт и поддръжка, сподели още Николова. Тя означи, че със средства от оперативната стратегия следва да се санират общо 500 здания в страната, в които ще бъдат вложени към 400 млн. лева Европейската стратегия е съпътстваща на националната стратегия за саниране, по която влагаме 2 милиарда лева за 2022 здания. Със същите темпове ще продължим да променяме средата и качеството на живот. През август ни следва нов банкет на планови оферти в посока повишение на енергийна успеваемост на административни и многофамилни жилища. Надявам се на още положителни резултати по програмата, които да допринесат за възстановяване на средата, съобщи заместник-министър Николова.

За повишение на енергийната успеваемост на обновените 23 жилищни здания в Севлиево външните стени, покриви и подове са топлинно изолирани, сменени са дограма и осветителни тела с енегроспестяващи и е построена мълниезащитнаинсталация.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР