Инвестициите на Турция в Албания възлизат на около 2,5 милиарда

...
Инвестициите на Турция в Албания възлизат на около 2,5 милиарда
Коментари Харесай

Чавушоглу: Инвестициите на Турция в Албания са за около 2,5 милиарда долара

Инвестициите на Турция в Албания възлизат на към 2,5 милиарда $, съобщи турският външен министър Мевлют Чавушоглу, представен от Анадолската организация и Българска телеграфна агенция.

Според формалните данни вложенията ни възлизат на 2,5 милиарда $, уточни през вчерашния ден Чавушоглу пред група предприемачи в албанската столица Тирана.

Албания не е просто страна, с която си сътрудничим в района, само че за нас е една в действителност другарска страна, с която имаме дълбоки исторически връзки, сподели Чавушоглу на срещата, проведена от Албанско-турската търговско-промишлена палата.

Той уточни, че съгласно него е належащо да се преразгледа съглашението за свободна търговия, подписано сред Турция и Албания през 2008 година

Чавушоглу прикани албанските предприемачи да влагат в Турция, както и да се работи за достигането на стокообмен в размер на 1 милиард $. Сегашният стокообмен сред Турция и Албания възлиза на 411 милиона $.

Председателят на Албанско-турската търговско-промишлена палата Сейхан Пенджаблигил на собствен ред съобщи, че турските компании обезпечават претовареност за 10 хиляди души в Албания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР