Инвестициите на ЕВН в Смолянска област през 2018 г. са

...
Инвестициите на ЕВН в Смолянска област през 2018 г. са
Коментари Харесай

ЕВН инвестира 5.7 млн. лв. в област Смолян

Инвестициите на ЕВН в Смолянска област през 2018 година са на стойност 5.7 млн. лева, заяви Костадин Величков, който е член на Съвета на шефовете на Електроразпределение Юг.

С въвеждането на електромери с отдалечено отчитане са снижени доста софтуерните загуби в системата, регистрират от сдружението. Технологичните разноски са понижени под 8%, до момента в който преди десетина години са били към 19.5 на 100. Инвестираните средства в Смолянска област през 2018 година са свързани основно с развиване на мрежата и повишение сигурността на зареждане. С капиталовите планове са понижени с близо 40 на 100 повредите на територията на Югоизточна България, съобщи Българска телеграфна агенция.

През предходната година са прокарани още към 10 км подземни кабелни линии в региона, най-вече в региона на горното поречие на Арда. Замяната на въздушните електропроводи с подземни кабелни линии ще продължи и през тази година- основно в Чепеларе, община Доспат и в села в община Смолян. Линиите в регионалния град са над 90% подземно кабелирани. Предстои за Чепеларе да се приключи напълно монтирането на отдалечено отчитащи електромери.

Смолян е включен в проектите на ЕВН за партньорство с образователните заведения във връзка с дуалното образование. Дружеството има контракт за дуално образование с една от гимназиите в града, в която към този момент е образувана паралелка с 9 ученика.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР