Инвестиции в нови фирмени центрове, увеличение на продажбите, нови работни

...
Инвестиции в нови фирмени центрове, увеличение на продажбите, нови работни
Коментари Харесай

"Керхер България" планира 17 млн. евро приходи за тази година

Инвестиции в нови фирмени центрове, нарастване на продажбите, нови работни места. Това планува средносрочната тактика на " Керхер България " - част от немската фамилна компания за почистваща техника Kärcher.
Плановете
Българското сдружение регистрира 17 млн. евро доходи от продажби за 2021 и същия оборот за тази година, стана ясно по време на конференция за показване на мениджърския екип и бизнес проектите за развиване.

" Засега планираме внимателно, тъй като не чакаме безметежно развиване на фона на растящи цени на енергоносители и първични материали, инфлация, война ", разяснява за " Капитал " шефът на " Керхер България " Мартин Василев.

През 2023 година компанията ще отвори нов фирмен обект в София, който ще включва център за образование и демонстрации, сервизна база, представителна автомивка (Clean Park). Той ще е в постройка чартърен, инвестицията в него ще е най-малко 500 хиляди евро, а новооткритите работни места - най-малко 20, посочи за " Капитал " Мартин Василев.
Реклама
По думите му средносрочната тактика на българското сдружение включва разкриване на нови лични търговски центрове, растеж на продажбите, насърчаване на онлайн бизнеса както на компанията, по този начин и на нейните сътрудници, а броят на заетите до пет години ще доближи 90.
Източник: Керхер България Развитието в България
Присъствието на Kärcher в България е от 1994 година, когато компания " Данубия " стартира импорт на почистващи машини. С годините дистрибуторите се усилват, а през 2003 година общият оборот доближава 1.42 млн. евро. През 2011 е назначен първият търговски представител за цялата страна, а продажбите порастват до 2.3 млн. евро. През 2017 е взето решение за сдружение в България, което непосредствено да рапортува в централата в Германия. с 32 души личен състав, която регистрира 6 млн. евро продажби.

Днес бизнесът в страната се развива в няколко посоки: артикули за дома и градината, професионална техника за разчистване, комунални и индустриални машини, автоматизирани решения за измиване на коли и автомивки на самообслужване, препарати, аксесоари, сервизни центрове.

Заетите в " Керхер България " са 67. Компанията има пет лични " Керхер " центъра: в София (централен офис и магазин), Пловдив, Бургас и Русе, които сплотяват шоурум и сервиз, разчита на 4 партньорски центъра и мрежа от съществени дилъри, с които покрива територията на цялата страна. Плановете са през идващите години да бъдат отворени още 4 центъра - в София, Варна, Стара Загора и Плевен.
Реклама Продажбите
Продуктите на Kärcher се продават непосредствено, в комерсиалните вериги от вида " Направи си самичък ", в магазините за бяла и черна техника, в хипермаркетите за бързооборотни артикули, посредством дистрибуторска мрежа и онлайн. Шестдесет и пет % от бизнеса на компанията в България е в ритейл артикули, а 35% - в промишлеността и професионални машини. В международен мащаб съотношението е 60% на 40%, показват от българското сдружение.

" Около 30% от оборота се дължи на дилърите сътрудници. С тях имаме взаимна стратегия за поощряване на продажбите, вършим общи демонстрации на професионална почистваща техника. Около 1% от продажбите минават през онлайн канала, най-близката цел е да доближат 5% ", посочи за " Капитал " Мартин Маринов, шеф " Онлайн продажби ".
Мартин Маринов - шеф " Онлайн продажби " Източник: Керхер България
Пазарният дял на " Керхер България " в другите продуктови категории е сред 35% и 50%. " Kärcher е пазарен водач в категория " водоструйки ", " сухо-мокро смукачки " и " парочистачки ", заяви за " Капитал " Калин Павлов, шеф " Ритейл продажби ". Той разяснява, че коронавирус пандемията се е отразила удобно на бизнеса на компанията, поради по-дългия престой на хората вкъщи и фокусирането им в почистването и поддръжката му.
Калин Павлов - шеф " Ритейл продажби " Източник: Керхер България
Заради скока на цените на суровините, на енергийните и на транспортните разноски компанията към този момент подвигна цените - през януари т.г. с 3.5-4%, а от юли - с 3-5% за другите артикули.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Пазари 2 Политика 3 Коментари и разбори 1 Политика 2 Коментари и разбори 3 Енергетика 1 Коментари и разбори 2 Пазари 3 Свят Реклама ИсториятаKärcher е учредена през 1935 година от Алфред Керхер. С създаването на първата европейска пароструйка през 1950 година е сложено началото на най-големия международен производител на почистваща техника. Когато през 1959 година Алфрд Керхер умира, брачната половинка му Ирене продължава неговото дело до края на живота си през 1989 година Kärcher и до през днешния ден е фамилно дружество със седалище във Виненден, покрай Щутгарт. В международен мащаб корпорацията регистрира 3.1 милиарда евро оборот, оперира в 78 страни със 150 компании и има 14 400 чиновници. Kärcher има 650 дейни патента. Свързани публикации Най-динамичните търговски компании: Възходът на локалните играчи 23 декември 2019, 12:56 Чиста работа 28 ноември 2019, 10:00 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Мара Георгиева
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР