Инвестиции в инфраструктура и обучение на треньори са две от

...
Инвестиции в инфраструктура и обучение на треньори са две от
Коментари Харесай

Боби Михайлов: Трябва да инвестираме в инфраструктура и обучение на треньори

Инвестиции в инфраструктура и образование на треньори са две от главните ограничения за повишение на качеството на футбола у нас, съобщи президентът на БФС Борислав Михайлов при откриването на нов футболен комплекс в квартал Надежда в столицата.

"Тези стадиони са пътят да тръгнем назад нагоре. Това е, което можем да създадем ние като Футболен Съюз - инфраструктура и образование на треньори. Оттам всичко си зависи от децата и техните треньори ", разяснява Михайлов.

"Това е първото игрище. Ще има и в Люлин. Вече се работи във Видин, Казанлък, Сандански. Ние се опитваме да оказваме помощ там, където има най-вече потребност. "Надежда " е огромен квартал с доста деца. Надявам се да помогнем на дребните, да играят, да са щастливи и нека някой от тях стане огромен футболист. Това е голяма инвестиция. Благодарим и на общината, че даде този терен за 20 години ", добави Михайлов.

Той е безапелационен, че дребна страна като България мъчно може да повтори подвизите си от предишното и съпостави страната с Унгария, където също дълго време няма триумфи.

"България е дребна страна. Например Унгария и други такива страни с сходно население - всичко е въпрос на генерация. И Унгария през 50-те години имаше триумфи. Ние към този момент 14 години не можем да се класираме на огромно състезание. Надявам скоро да реализираме тази цел или най-малко тимът да наподобява на европейско равнище ", сподели още Михайлов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР