Инвестиции от над 800 хиляди евро привлече българската платформа за

...
Инвестиции от над 800 хиляди евро привлече българската платформа за
Коментари Харесай

Над 800 000 евро инвестиции привлече българската платформа за онлайн медицински прегледи Healee

Инвестиции от над 800 хиляди евро притегли българската платформа за телемедицина Healee. През последните месеци тя записва голям интерес от страна на лекари и пациенти у нас и в Европа. Eleven Ventures и HR Capital са новите вложители в българския стартъп. Средствата ще оказват помощ на компанията да да усили наличието си в страни като Англия, Съединени американски щати и Австралия и да вземе дял от мултимилиардния пазар, който се отваря по света за подобен вид приложения.
Healee дава бърз, сигурен и комфортен метод за консултация със експерт посредством видео обзор, аудио консултация и здравна помощ през чат. Приложението е гратис за консуматори и лекари от България - пациентите заплащат само на експертите за консултациите и услугите, които употребяват от тях. В другите пазари, на които оперира, достъпът е заплатен за лекарите, за които абонаментите започват от цени от единствено 1 паунд дневно.
“Надявамe се с общи старания да успеем да начертаем верния път за Healee към пазарите отвън България. ”, разяснява инвестицията Христо Косев – създател и изпълнителен шеф на Healee. “С Eleven се познаваме от дълго време и тяхната експертиза в бранша ще е доста потребна за нас, до момента в който с HR Capital, в лицето на Христо Христов, се запознахме напълно неотдавна и си допаднахме още от първия диалог ”, споделя още той.
“Екипът на Healee има международен капацитет ”, разяснява и Христо Христов от HR Capital.
“Чувствам, че сме като Чикаго Булс по времето на Майкъл Джордан. Готови сме за купата ”, споделя още той и добавя – „ В момента следим зараждането на промишленост за трилиони долари, а точно телемедицината. Healee е съвършено позициониран да вземе дял от този пазар, тъй като разполага с подготвен артикул, който оказва помощ на лекарите и на пациентите да трансформират метода, по който се прави медицината “.
“Телемедицината се развива стремително бързо в целия свят ”, разяснява Валери Петров, венчър сътрудник във фонда Eleven. “Healee e един от пионерите и водещите компании в тази промишленост в България и района. Дългогодишният предприемачески опит на създателите играе основна роля за триумфа на платформата до през днешния ден. Радваме се да подкрепим Healee в растежа им към нови пазари и мощно имаме вяра в приноса на компанията към по-добри услуги в областта на опазването на здравето. “
Над 30 000 са записаните в Healee консуматори у нас, които употребяват платформата сега, а броят на консултациите нарастват над 10 пъти в последните месеци.
Близо 1200 са лекарите, които съветват онлайн в платформата, в над 30 специалности като:
дерматология, ендокринология, психологично здраве, гастроентерология, акушерство и гинекология, кардиология, неврология и други.
Значителна част от лекарите стартират да практикуват посредством телемедицината точно в последните няколко месеца, по време на обществената изолираност. Българската платформа към този момент се употребява и от над 50 експерти и 4 клиники от Англия, както и такива от страни като Съединени американски щати, Австралия и ОАЕ.
Това дава съображение на екипа на Healee да счита, че скоро ще участва интензивно на тези пазари.
За Healee
С Healee всеки може да организира надеждна видео консултация с доктор, да му изпрати електронния си медицински картон, да заплати несъмнено за прегледа си, да показа медицински елементи за положението си, както и всичко нужно, с цел да продължи връзката - чат, изпращане на лабораторни резултати, фотоси, медицински изображения (включително ЯМР), аудио файлове, аудио и видео позвъняване и други Екипът се гордее с това, че способства за дигитализацията и развиването на здравната система в България. Платформата е толкоз лесна за потребление, колкото и всяка обществена мрежа - скайп, вайбър или фейсбук, само че Healee е особено и предпазено място за персоналната здравна информация на всеки пациент.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР