Инвеститорите в облигации се затоплят към множество държави, блокирани от

...
Инвеститорите в облигации се затоплят към множество държави, блокирани от
Коментари Харесай

Размразяването на пазара на облигации предлага надежда на кредитополучателите от нововъзникващите пазари

Инвеститорите в облигации се затоплят към голям брой страни, блокирани от интернационалните пазари през последните две години, което поражда очаквания, че дълговата рецесия в развиващия се свят може да стартира да отслабва.

Глобалният растеж на облигациите през последните два месеца, в очакване на понижения на лихвените проценти в Съединени американски щати и други огромни стопански системи, опустоши по-рисковия дълг, защото вложителите търсят по-висока възвращаемост.

Произтичащият спад в разноските за заеми оказа помощ на страните да се измъкнат от дългово усложнение, което нормално се дефинира като цена на заем в долари с повече от 10 процентни пункта по-висока от тази на държавните облигации на Съединени американски щати, което на процедура не разрешава на държавното управление да емитира нов дълг.

Десет народи – Ангола, Египет, Ел Салвадор, Габон, Ирак, Кения, Монголия, Мозамбик, Нигерия и Таджикистан – са видели, че спредовете на заемите им падат под този предел от 2022 година насам.

Това покачва вероятността, че повече развива...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР