Инвеститорите в италиански държавен дълг бързо пренебрегнаха повишения политически риск

...
Инвеститорите в италиански държавен дълг бързо пренебрегнаха повишения политически риск
Коментари Харесай

Инвеститорите не се плашат от италианските политици

Инвеститорите в италиански държавен дълг бързо подцениха покачвания политически риск в европейската страна, като евтините оценки спрямо останалите страни направиха Рим прелъстителен, написа Bloomberg.

Те оправдават пазаруването на дълг с подобряването на стопански напредък и скоро образуваната огромна коалиция в Германия, което усъвършенства прогнозата за интеграция на еврозоната, съгласно Rabobank International.

10-годишните облигации на Италия паднаха в понеделник след известия, че водачът на партия " Лига " Матео Салвини ще стартира диалози с " Движение пет звезди ". Но въпреки всичко облагите са по-ниски, в сравнение с преди изборите, провели се на четвърти март.

Спредът по отношение на немските облигации се сви с два базисни пункта до 137. Следващият тест на инвеститорския апетите ще пристигна в сряда, когато страната би трябвало да организира аукцион за към три милиарда евро десетгодишни облигации.

Най-лошият излаз от политическата обстановка в Италия е по-малките партии да основат независимо държавно управление. В подобен случай спредът с Германия ще се усили до 260 базисни пункта, съгласно Bloomberg.

За HSBC политическата неустановеност на Ботуша не съставлява риск за еврозоната.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР