Инвеститорите в биткойн, сред които водещи хедж фондове и финансови

...
Инвеститорите в биткойн, сред които водещи хедж фондове и финансови
Коментари Харесай

Смели залози: Цената на биткойн може да стигне 100 хил. долара догодина

Инвеститорите в биткойн, измежду които водещи хедж фондове и финансови управител, залагат, че виртуалната валута може да усили петкратно цената си до 100 хиляди $ за една година.

Това е залог, който притегли вниманието на скептиците, вярващи, че нестабилната криптовалута е умозрителен актив, а не стойностен ресурс, какъвто е златото да вземем за пример, написа „ Ройтерс “.

От януари цената на биткойн е повишена със 160% вследствие на мощното институционално търсене, както и поради дефицита, защото компании като Square и PayPal го купуват от името на клиенти. Валутата дебютира през 2011-а и единствено към 6 години по-късно удари 20 хиляди $ за единица.

Достигането от 19 хил. $, за колкото се търгува сега, до 100 хиляди $ не е изключително сложна задача, счита Брайън Естес, основен капиталов шеф в хедж фонда Off the Chain Capital.

„ Виждал съм биткойнът да се усилва с 10, 20, 30 пъти за година. Така че, покачването с 5 пъти не е огромна работа “, изяснява той. По думите му валутата може да се повиши до 288 хиляди $ в края на 2021-ва.

Още по-смела прогноза прави техническият анализатор от Citi Том Фитзпатрик, съгласно който цената ще доближи 318 хиляди $, имайки поради лимитираното предложение и непрозрачната благосъстоятелност.

На противоположно мнение е Кевин Муир, самостоятелен трейдър от Торонто. „ Всеки модел на хедж фонд за биткойн е отпадък. Не можеш да моделираш фикс идея. Правдоподобно ли е? Със сигурност. Това е фикс идея. Но някой в действителност има ли визия? Няма късмет “, сподели той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР