Инвеститорите в България разширяват дейността си и надграждат. Това е

...
Инвеститорите в България разширяват дейността си и надграждат. Това е
Коментари Харесай

Премиерът Борисов посети индустриалната зона в Божурище

Инвеститорите в България уголемяват активността си и надграждат. Това е мнението на премиера Бойко Борисов. Днес той посети индустриалната зона в Божурище и инспектира строителството на автомагистрала " Европа ". Борисов счита, че тол системата би трябвало да проработи по-бързо, с цел да вкара в бюджета спомагателни доходи. Това стана ясно от видео, което министър председателят качи в профила си във фейсбук.

От видеото излиза наяве, че министър председателят Борисов кара и вози в колата вицепремиера Томислав Дончев, финансовия министър Владислав Горанов и заместител районния министър Николай Нанков.

Пътуват за Драгоман. Първата им спирка е в икономическата зона в Божурище.
Бойко Борисов: Помня като бяха голи поляни, като дете идвах от Банкя дотук да си играем. До две години няма да остане празно място, с този ритъм на строителство, което върви.
Премиерът и министрите влязоха в новата логистична база на огромна датска компания JYSK, в която са вложени 107 млн. евро и ще бъдат разкрити 300 нови и работни места. Бойко Борисов реши да ревизира персонално по какъв начин работят и електрокарите в базата и направи по-голямата част от обиколката с един от тях.

След това разгледаха и завода за елементи за опаковъчни машини на немската компания „ Мултивак ". Инвестицията е над 37 млн. лева, откритите нови работни места са 153. Впечатлен от видяното, министър председателят разпореди пътя до индустриалната зона бързо да бъде изработен.
Бойко Борисов: Чухте какво споделят от немските фабрики - разпродадени са всички имоти на индустриалната зона и стартират разширенията на завода. Не единствено че не си отиват, а от ден на ден и повече идват.  © БГНЕС
След това министър председателят инспектира строителството на Автомагистрала „ Европа ".
Бойко Борисов: Ама ти е кеф като видиш направено, викаш на децата - те това татко ти го е правил.
Проектът започва в средата на май и би трябвало да бъде приключен до 2021 година. Премиерът подсети,че при строителните действия би трябвало да се пазят археологичните находки и природата.
Бойко Борисов: Чу ли ме Нанков, с еколозите ще приказваш - една теменужка да не се смачка, всичко да се измести, да се направи.
В момента се работи или се правят подготвителни действия по двата сектора на автомагистрала „ Европа " - от граничен пункт „ Калотина " до Драгоман и от Драгоман до Сливница.
Бойко Борисов: Това е действителната стопанска система, тя носи БВП и пари.
Според премиера ТОЛ-системата би трябвало бързо да проработи.
Бойко Борисов: Тези ТИР-ове, където вървят, да заплащат. Не може да разчитате, аз желая да подвигам още следващата година 10 % приходите, желаеме да дадем повече пари за медицинските сестри в този момент. ТОЛ-ът е печатница за пари, изкарвайте си пари, за какво го влагаме това?
Пътят София-Калотина е съществена пътна артерия, част от Коридор № 10. Модернизацията му ще усъвършенства трафика в посока Бургас, Турция и Гърция.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР