Инвеститорите трябва да вземат предвид риска от разтърсване на пазарите,

...
Инвеститорите трябва да вземат предвид риска от разтърсване на пазарите,
Коментари Харесай

Одобряването на ваксина срещу COVID-19 може да разтърси пазарите

Инвеститорите би трябвало да вземат поради риска от разклащане на пазарите, който съставлява намирането на работеща ваксина против ковид. Това може да докара до ликвидация на бумаги и пренасочване на вниманието от софтуерния бранш върху цикличните акции, предвиждат от Goldman Sachs, предава Блумбърг.

„ Нарастващата възможност да имаме утвърдена ваксина до края на ноември се подценява от пазарите. “, разяснява екип от стратези на GS, измежду които и Камакшия Триведи. „ През идващите няколко месеца следствията от президентските избори в Съединени американски щати и развиването на вируса евентуално ще бъдат основните мотори на пазара “, споделят от банката.

„ Ако бъде утвърдена ваксина, това ще сложи под въпрос пазарните прогнози за цикличността и за ниските лихви. Ако това се случи в композиция с смяна в администрацията на Съединени американски щати, разрастващите се фондови пазари може да се възползват от намаляването на риск във връзка с комерсиалната политика на Съединени американски щати “, разясняват още от Goldman Sachs.

От банката също по този начин резервират мечия си мироглед във връзка с $.

„ Вариантите са доста, само че най-устойчиво остава визията ни за продължаващата уязвимост на щатския $ “, споделя от банката.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР