Инвеститорите през последните години са фокусирани сериозно върху новите високотехнологични

...
Инвеститорите през последните години са фокусирани сериозно върху новите високотехнологични
Коментари Харесай

Акциите на позната на всички 113-годишна компания са вторите най-бързо поскъпнали за 2019-а

Инвеститорите през последните години са фокусирани съществено върху новите високотехнологични компании. Така че може би звучи изненадващо, че втората най-добре представяща се компания в показателя на американската борса S&P 500 е на пазара от повече от век.

Основаната през 1906 година Xerox има повече от сполучлива година - скъпите й бумаги са поскъпнали с близо 70% от началото на 2019 година.

Още по-любопитното е, че по-добре от нея се показва друго сдружение, учредено даже по-рано, написа CNN Business. Това е козметичният колос Coty, който развива активност от 1904 година.

Но какво стои зад триумфа на Xerox? Всъщност по-големият интерес към компанията се появи откакто от нейното управление оповестиха проекти за преструктуриране на бизнеса, който да ги трансформира в по-динамичен и по-технологичен състезател на пазара.

Главният изпълнителен шеф Джон Висентин удостовери, че се работи по проект, който би трябвало да трансформира Xerox в холдингово сдружение с обособени оперативни единици, сходно на компанията майка на Гугъл Alphabet.

От управлението показват, че тези промени ще им оказват помощ да извърнат внимание повече на опциите за придобивания. Всичко това приказва, че от Xerox ще търсят нови благоприятни условия за напредък и развиване.

Акционерите следва да гласоподават за този проект на съвещание, планувано за 21 май.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР