Инвеститорите показват подновен апетит за рисков дълг с най-лош рейтинг

...
Инвеститорите показват подновен апетит за рисков дълг с най-лош рейтинг
Коментари Харесай

Инвеститорите показват нов апетит за рисков дълг

Инвеститорите демонстрират възобновен вкус за рисков дълг с най-лош рейтинг на капиталовия клас.

Облигациите с рейтинг BBB - най-ниското равнище на рейтинга над боклука - съставляваха две трети от новото предложение на пазара на дълг с капиталов клас през първите 11 търговски дни на годината, фрапантен поврат от съществуването на по-малко от 50 % облигации с рейтинг BBB, съгласно данни, събрани от Bloomberg.

Декември беше най-слабият месец за издаване от 1995 година насам, защото нестабилните пазари на акции и по-слабите макро настроения засенчиха потребностите от финансиране. Търговската война сред Съединени американски щати и Китай, Федералният запас, който обмисля още покачвания на лихвите през 2019 година и несъответствието сред паричната политика в Съединени американски щати и останалия свят, способстваха за по-малко удобна среда за кредитиране.

За същия интервал кредитните спредове, спомагателните награди над държавните скъпи бумаги, които вложителите плащар с цел да поемат по-рисков дълг, се уголемяват с 16 базисни пункта, а висококачествените облигационни фондове минават през четири поредни седмици изходящи потоци, съгласно данните на фонда Lipper.

Оттогава анализаторите станаха по-позитивни по повод дълга с капиталов рейтинг. На 4 януари стратезите на Bank of America завишиха оценката си дълга с висок рейтинг от underweight (по-слабо от общото показване на пазарите) на overweight (по-добро от общото показване на пазарите), добавяйки, че те са изключително оптимистични за BBB рейтинга.

Morgan Stanley също неотдавна преоцени своята ненапълно низходяща позиция, като предложи на вложителите да прибавят прочут кредитен риск, защото " краткосрочният риск по отношение на възвръщаемостта при американския дълг се е подобрил доста ". Тези проверки идват откакто стратезите на банката неведнъж предупреждаваха вложителите за евентуален отрицателен сюжет при BBB през последното тримесечие. Джес Стенли от Barclays удостовери тези опасения през ноември, като сподели, че регулаторите би трябвало да се съсредоточат върху казуса с " падналите ангели " на пазара на корпоративния дълг.

Инвеститорите, наподобява, също са станали по-малко внимателни. Неотдавнашното наводняване на покупко-продажби с BBB оценен дълг беше посрещнато със мощно търсене, което разреши на кредитополучателите да обезпечат по-ниски общи разноски за финансиране. Fox Corporation, поделение от 21st Century Fox, на които бе избран рейтинг Baa2 от Moody`s и BBB от S&P, видяха поръчки, които бяха девет пъти по-големи от един техен транш за придобиването на свързани с Walt Disney облигации. Тарифите за абонаменти бяха приблизително шест пъти по-големи от общия размер на договорката от 6,8 милиарда $.

" Факт е, че фирмите към момента могат да подписват покупко-продажби, към момента има търсене и ние изпреварваме предходната година във връзка с общия брой нови излъчвания, " споделя Закхари Чавис, портфолио управител в Sage Advisory Services.

" Фактът, че имате огромни покупко-продажби е удостоверение за това, че положителните емитенти към момента имат достъп до пазара ", споделя анализаторът на Bloomberg Intelence Ноел Хеберт в телефонно изявление.

Успехът на тези кредитополучатели пристигна в това време, когато вложителите се концентрираха върху макро заглавията, които засягат пазарите: най-дългото затваряне на държавното управление, отхвърлянето на договорката за Брекзит на Тереза ​​Мей, по-предпазливият Федерален запас и приходите от най-големите банки на Уолстрийт. Това може да е сигнал, че е прекратена връзката сред кредитния пазар и по-широкия пазар. Кредитните индикатори също ненапълно се възвръщат от смяната през четвъртото тримесечие, макар че спредовете с капиталов рейтинг остават покрай междинните за последните 2 години нива, а изходящите потоци доближиха 1.1 милиарда $ предходната седмица.

Ако първичният пазар на американските вложения е един от основните фактори за дълга през януари, то тогава желанието на вложителите да купуват това, което една група стратези назовава " облигации за неприятни момчета " на фона на плевел макро декор, е позитивен знак за дългови пазари.

Дори с следените усъвършенствания някои още са по-предпазливи. Опасността от " паднали ангели " още е налице в дълготраен проект, споделя Чивас.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР