Инвеститорите по целия свят се готвят за поредната щура седмица

...
Инвеститорите по целия свят се готвят за поредната щура седмица
Коментари Харесай

Инвеститорите се готвят за поредна несигурна седмица на пазарите

Инвеститорите по целия свят се готвят за следващата " щура " седмица на пазарите, подбудена от несигурността и основаната от ковид COVID-19 икономическа рецесия, оповестява CNN Business.

Азиатските пазари бяха пъртвите, които регистрираха нови загуби през днешния ден поради влошаващите се вести за световното разпространяване на ковид.

Японският Nikkei 225 (N225) падна с 3,7%, хонконгският показател Hang Sang (HSI) се понижи с 1,9%, а китайският Shanghai Composite (SHCOMP) - с към 1,4%.

Междувременно фючърсите на американските акции бяха по-ниски в неделя вечер, като не престават да не регистрират облаги след исторически ръстове през предходната седмица, спрели в петък. На 24 март промишленият показател Dow Jones регистрира растеж от 2 112,98 пункта, или 11,37%, до 20 704,91 пункта, регистрирайки най-голямото си еднодневно покачване от 1933 година насам.

Впоследствие Фючърсите на Dow (INDU) се намалиха с 220 пункта или към 1%. Фючърсите на S&P 500 (SPX) паднаха с към 1.1%, а фючърсите на Nasdaq (COMP) спаднаха с към 1%.

Цените на петрола също страдат, защото търсенето се срутва, а ценовата война сред Саудитска Арабия и Русия се стяга. Фючърсите на суровия Bren паднаха с 5,8%, като последната търговия бе 23,50 $ за барел. Американският нефт се търгува на цена от 20,31 $ за барел, отчитайки спадове от 5,5%.

Низходящият звук към началото на седмицата подсказва, че " подправеният растеж на пазара от предходната седмица няма да продължи, защото вложителите към момента се тормозят от влошаващите се стопански условия и ескалиращата пандемична обстановка ", изясни Маргарет Янг, анализатор от CMC Markets.

Акциите на Уолстрийт претърпяха рекордни растежи предходната седмица - Dow даже напусна мечешкия пазар, откакто се повиши с над 20%, като държавните управления и централните банки по света реализираха прогрес в ограниченията за подсилване на стопанските системи, отслабени от пандемията. В петък Камарата на представителите на Съединени американски щати утвърди пакета от тласъци за 2 трилиона $, ориентиран към подкрепяне на американските служащи, бизнеси и промишлености.

Но вирусът продължава да се популяризира, заплашвайк и работните места, корпоративната облага и пътуванията. Броят на заявките за безработица в Съединени американски щати набъбна до рекордните 3,28 милиона броят - най-големият брой, регистрират в границите на една седмица.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР