Инвеститорите на Qualcomm Inc. смятаха, че най-големите правни проблеми на

...
Инвеститорите на Qualcomm Inc. смятаха, че най-големите правни проблеми на
Коментари Харесай

Нови правни прoблеми притесняват инвеститорите на Qualcomm

Инвеститорите на Qualcomm Inc. смятаха, че най-големите правни проблеми на компанията са останали зад тила ѝ след неотдавнашното съглашение с Apple. Сега обаче, решение на Федералния съд връща производителя на чипове назад в морето на несигурността.

Миналия вторник, съдията от Окръжния съд на Съединени американски щати, Луси Кох, удостовери позицията на Федералната комерсиална комисия, която упрекна Qualcomm в нарушение на антитръстовото законодателство през 2017 година Кох постанови, че Qualcomm е в нарушаване поради безпричинно високите такси, които желае за своите патенти. Според съда лицензионните практики на компанията „ удушават конкуренцията “ и по тази причина би трябвало да предоговори всички свои съглашения и да лицензира патентите си на „ обективни и рационални цени “. Освен това производителят на чипове няма право да подписва покупко-продажби за извънредни доставки с компании като Apple.



" Категорично не сме съгласни със заключенията на съдията, тълкуването на обстоятелствата и използването на закона по този метод ", разяснява Дон Розенберг, изпълнителен вицепрезидент на Qualcomm.

Непосредствено оповестената позиция на Qualcomm, че ще апелира решението не съумя да повлияе позитивно на акциите на фирмите, които паднаха с близо 10% предходната сряда. Това се дължи на резонните терзания на вложителите какво ще се случи на фона на най-новата опасност за лицензионната активност на компанията, известна като Qualcomm Technology Licensing или QTL.

" Предложените в правосъдното решение ограничения евентуално ще попречат на рентабилността на QTL ", споделя Крис Роланд, анализатор на Susquehanna Financial Group, в своя записка до клиентите на компанията си. По думите му това решение дава опция на Apple също да изиска предоговаряне на съглашението с Qualcomm, което се очакваше да донесе близо 5 милиарда $ доходи за производителя на чипове през третото тримесечие.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР