Инвеститори по целия свят, включително известната италианска банка Дженерали, са

...
Инвеститори по целия свят, включително известната италианска банка Дженерали, са
Коментари Харесай

Банка Дженерали купувала облигации на италианската мафия

Инвеститори по целия свят, в това число известната италианска банка " Дженерали ", са купували години наред облигации, зад които стоят неплатени фактури на италианската мафиотска организация " Ндрангета ". Това е една от най-богатите и рискови незаконни групировки в западния свят, занимаваща се с необятен набор от действия отвън закона – от трафик на кокаин, през пране на пари до контрабанда на оръжие.

Разкритието прави в свое следствие английското издание " Файненшъл таймс ".

По данни на Европол мафиотската формация, която няма централизирана конструкция, а се състои от стотици самостоятелни кланове, има доходи от към 44 милиарда евро годишно.

Според финансови и правни документи, до които " Файненшъл таймс " е получил достъп, в продължение на четири години – от 2015 година до 2019 година, разнообразни вложители по целия свят са закупили облигации на стойност 1 милиарда евро благодарение на компании, свързвани с " Ндрангета ".

Освен от банка " Дженерали " книжата са били купувани също от пенсионни и хедж фондове, които търсят екзотични други възможности с висока възвръщаемост на вложенията в интервал на рекордно ниски лихви. Италианската банка е закупила облигациите посредством инструмент, основан от основаната в Женева бутикова капиталова банка CFE. Консултантските услуги по трансакцията са били осъществени от счетоводната група " Ърнст енд Янг " (Ernst and Young).
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР