Инвеститори, обезпокоени от ситуацията в Хонконг, са изтеглили 10% от

...
Инвеститори, обезпокоени от ситуацията в Хонконг, са изтеглили 10% от
Коментари Харесай

Инвеститорите бягат от Хонконг. За година са изтеглили 10% от златните си резерви

Инвеститори, обезпокоени от обстановката в Хонконг, са изтеглили 10% от златните си запаси в мегаполиса през последната година, като са ги преместили най-вече в Сингапур и Швейцария, написа английското икономическо издание Financial Times, като се базира на ръководителя на компанията J Rotbart & Co Джошуа Ротбарт, която дава услуги за предпазване на злато.

" Много клиенти в този момент гледат на Хонконг като на по-рискован (за финансови операции) от други територии. Това е изключително явно след приемането на закона за гарантиране на националната сигурност в административния район на Китай ", сподели Ротбарт.

" Инвеститорите реалокират златото си от Хонконг в Сингапур, тъй като не харесват риска и несигурността. Клиентите са обезпокоени от закани за стабилността, реда и сигурността в града ", разяснява Ронан Манли, представител на основаната в Сингапур компания BullionStar.  

Китай е най-големият консуматор на злато в света, само че износът му е стеснен, което прави Хонконг по-удобно място за предпазване на скъпия метал както за интернационалните вложители, по този начин и за китайски бизнесмени, отбелязва английският вестник. 

В последните седмици цената на златото се усили на фона на несигурността - изключително в Съединени американски щати - към пандемията и икономическите последствия от нея, в това число опасенията за инфлация.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР