Инвеститори и анализатори продължават да следят влиянието на коронавируса върху

...
Инвеститори и анализатори продължават да следят влиянието на коронавируса върху
Коментари Харесай

Пазарите очакват решенията на Г-7 и финансовите министри на ЕС

Инвеститори и анализатори не престават да наблюдават въздействието на ковид върху пазарите и стопанските системи. Миналата седмица Уолстрийт навлезе в мечи пазар, а през последните дни от ден на ден страни вкарват все по-строги ограничения против разпространяването на болестта, което се отразява на бизнеса.

През тази седмица ще има основни стопански събития и срещи, които по някакъв метод биха повлияли на пазарното държание и упованията на вложителите и фирмите в световен мащаб.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики В понеделник водачите на Г-7 ще обсъдят във видеоконферентна връзка ограничения против разпространяването на ковид, среща имат и финансовите министри на Европейски Съюз.

Редица централни банки ще проведат съвещания, като се чака някои от тях да понижат лихвите в следващ опит да се подтикват стопанските системи и да се спре потъването на пазарите. С максимален интерес се очакваше срещата на Федералния запас на Съединени американски щати, която стартира във вторник. След като той понижи изключително лихвата преди две седмици с 50 п.п., в неделя изненадващо разгласи ново намаляване - този път със 100 п.п.

Заседания през тази седмица ще проведат централните банки на огромни страни и стопански системи като Бразилия, Китай, Япония, Швейцария, Турция, Русия.

Проблемът с централните банки обаче е, че те към този момент са изчерпали инструментариума си за въздействие върху рецесиите, изключително с смяна на лихвите, които така и така са към нулата или на негативни равнища.

През седмицата ще има и вълна от макропоказатели за водещите стопански системи, само че множеството ще са за интервали и месеци преди експлоадирането на пандемията. Единственият, който ще даде известна изясненост за настроенията от последните дни, е показателят на институтът ZEW, който следи и ще покаже икономическите настроения на бизнеса в Германия и еврозоната за март.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР